Deputatul PNL Cristian Băcanu lansează o serie de critici la adresa ministrului Justiției: „La justiție, performanța se măsoară în politici publice pentru îmbunătățirea acestui serviciu esențial. Aceste politici întârzie să apară după aproape 9 luni din mandatul domnului Stelian Ion”
„În luna Decembrie 2020, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional principalul articol din Codul Civil privind punerea sub interdicție a persoanelor lipsite de discernământ. Suntem în august 2021 şi, nici până azi, Ministerul Justiției nu a identificat o soluție privind repararea acestui vid legislativ. Mii de cetățeni nu pot fi protejați, dosarele aşteaptă prin instanțe, soluțiile nu vin. Am discutat cu mai mulți magistrați iar oamenii sunt pur şi simplu revoltați. Cine sunt cei afectați? Cei cu Alzheimer, cu afecțiuni psihice, unii din cei care au un handicap din naştere, etc”, transmite Cristian Băcanu.
Deputatul liberal lansează o serie de critici la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion (USR PLUS).
„Şi pentru că văd că unii sunt foarte mândri că la Ministerul Justiției s-a înregistrat o execuție bugetară de 96%, trebuie spus că 90% din bugetul instituției este alocat cheltuielilor de personal şi utilităților. La justiție, performanța se măsoară în politici publice pentru îmbunătățirea acestui serviciu esențial. Aceste politici întârzie să apară după aproape 9 luni din mandatul domnului Stelian Ion”, conchide Băcanu, fost secretar de stat în MJ, potrivit Mediafax.
Ana Birchall vine cu un nou atac la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion, în cazul lui Dragoș Săvulescu.
"Exact ce spuneam ieri! Poate citeste si Stelian Ion ce spune avocatul grec ca asa mai invata putina carte...
...domnul ministru nu se implica pentru ca astepta sa fie "solicitat", cu invitatie speciala, eventual si parfumata, nu!?
Acum pe un ton serios, poate totusi Stelian Ion explica erorile care s-au comis anul acesta in acest caz, in dosarul privind contestarea la executare?!", scrie fostul ministru al Justiției pe Facebook.
"Publicația elenă Protothema.gr l-a contactat pe avocatul acestuia, Michalis Dimitrakopoulos. La Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a Mării Egee am depus argumentul juridic potrivit căruia mandatul european de arestare emis de România nu poate fi executat deoarece are domeniu de aplicare articolul 11B din Legea privind mandatul european de arestare care interzice în mod explicit extrădarea unei persoane căutate către statul solicitant atunci când persoana solicitată execută sentința aplicată de instanțele statului solicitant într-o altă țară europeană.
Eurojust a confirmat astăzi printr-un act că clientul meu execută pedeapsa impusă de România în Italia în baza unei decizii irevocabile emise de o curte de apel din Italia. Astfel, ca singură cale, nu a fost posibilă extrădarea lui în România", conchide Ana Birchall.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci