Una dintre cele mai importante bătălii la alegerile locale ar trebui să se ducă în sectorul 2, fief-ul uneperistului Neculai Onțanu, de 16 ani în acest post. În 2012, rocada făcută de UNPR cu puțin timp înainte de alegeri l-a salvat pe cel mai longeviv primar din București. Onțanu ar fi fost detronat de candidatul USL, pe fondul revoltei anti-Băsescu, dacă UNPR nu ar fi întors armele la vreme. Onțanu pare a avea noroc și în 2016.
Dacă, de regulă, PSD plasa un candidat-iepure la sectorul 2, în acest an și PNL pregătește un contracandidat ușor de învins de către general. Surse din partid pun acest non-combat pe seama strategiei foștilor pedeliști, grupați în jurul Ancăi Boagiu, care nu se înțeleg cu grupul peneliștilor din organizație.
Co-președinții organizației locale, ambii candidați la investitura partidului, sunt o pradă ușoară pentru Onțanu. Adrian Neacșu, medic, provenit din fostul PNL, nu este destul de cunoscut și nu are argumente pentru administrația locală. Potrivit unor informații din interior, candidatura s-ar pregăti pentru Gela Ioana Lăzăroiu, co-președinte provenit din vechiul PDL. Gela Ioana Lăzăroiu este consilier local în sectorul lui Onțanu.
Implicarea transparentă, CV-ul ”secret”
În ciuda unei campanii de promovare făcute pe Facebook, începând din 2015, se cunosc foarte puține lucruri despre consilierul local Lăzăroiu. Site-ul organizației de sector trimite curioșii spre pagina de Facebook a dnei Lăzăroiu, dar un CV lipsește, atât de pe site-ul consiliului cât și de pe pagina amintită.
Nu se știe nimic despre afacerile din care s-a îmbogățit, astfel încât să poată afirma tranșant:" Nu vin la Primăria Sectorului 2 pentru salariu. Vin ca să mă implic transparent, supervizată de structurile care fac asta".
Apropo de transparență, lipsesc de pe site/Facebook cele mai elementare informații privind studiile, traseul de carieră, firmele în care a lucrat, sau pe care le-a înființat. Zvonurile potrivit cărora ar fi dat BAC-ul după 40 de ani nu pot fi combătute, iar lozincile care țin loc de CV nu ajută la cunoașterea candidatului.
Ipocrizie marca Facebook
Mai mult, se simte mâna agentului de PR, care încearcă să ascundă perioada activismului în PDL-Băsescu, sub formula "Nu am schimbat partidul, asta pentru că sunt determinată și când iau o decizie o respect până la capăt".
Ca înscriere în tendințe, după momentul Colectiv, candidata pregătită să dea piept cu Onțanu afirmă că a intrat în politică "din revoltă". În 2004, revoltă?! Asta da viziune. Dacă CV-ul este secret, candidata Ancăi Boagiu poate afirma senină pe Facebook că nu este "politician de profesie", deși rezonează cu dreapta. Să spui așa ceva când ești președinte de organizație locală PNL și consilier ales pe listă de partid...asta o însemna transparența și schimbarea în politică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News