PNL hotărâse încă din luna martie ca alegerile prezidențiale să aibă loc în septembrie. Documentul care spune tot

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Partidul Național Liberal hotărâse încă din luna martie ca alegerile prezidențiale să aibă loc în luna septembrie.

PNL decisese în BPN, încă din 3 martie, ca alegerile prezidențiale să aibă loc în septembrie.

Iată documentul care dovedește acest lucru:

Vezi și: Remanierea lui Cătălin Predoiu și ruperea coaliției. Bogdan Chirieac, răbufnire după declarația lui Adrian Cozma: "Ne prosteşte în faţă! Are acest talent" 

Ba, mai mult, pe 2 iunie, cu 6 zile înainte de locale, Nicolae Ciucă, liderul partidului, anunța, la Digi 24, această decizie.

"Unii sunt preocupați de jocurile politice"

"Onoarea se câștigă greu și se pierde foarte ușor, mai ales dacă nu îți respecți cuvântul. Documentul dovedește multe despre caracter. Dacă vrem altfel de politică, trebuie ca atitudinea să fie diferită. Unii sunt preocupați de jocurile politice, noi am înțeles votul de încredere primit de Partidul Social Democrat la alegerile locale și nevoia de a reprezenta cu decență și seriozitate România", a scris Victor Negrescu pe Facebook, referitor la documentul care dovedește că PNL hotărâse ca alegerile prezidențiale să aibă loc în septembrie.

Vezi și: Grindeanu, vorbe grele la adresa lui Ciucă: "Un poznaș în slujba țării..." 

Dacă, iniţial, au fost de acord cu 15 și 29 septembrie, liberalii s-au răzgândit săptămâna trecută - au spus 29 septembrie și 13 octombri -, pentru ca ieri, 27 iunie, să vină, în cadrul coaliţiei de guvernare, să propună luna octombrie, iar în spaţiul public să anunţe că vor, de fapt, luna noiembrie. Ulterior, pe surse, Antena 3 transmitea, ieri, că ultima variantă ar fi 24 noiembrie primul tur al alegerilor prezidențiale, 8 decembrie turul doi, când, de fapt, sunt programate și alegerile parlamentare.

Ciucă: Trebuie să rămânem în prevederile legale și în termenele legale

Astăzi, Nicolae Ciucă a subliniat importanța respectării calendarului electoral precedent - care a inclus primul tur al scrutinului prezidențial în luna noiembrie - al anilor anteriori.

„Sincer, chiar nu înțeleg de ce această reacție (n.r după ce Marcel Ciolacu a spus că "onoarea nu e doar pe panouri"). Afară este foarte cald, asta, da, pot să înțeleg. Ne bucurăm de rezultatul meciului echipei României de aseară, da. Și folosesc acest prilej pentru a felicita jucătorii echipei naționale de fotbal, dar atunci când vine vorba de alegerile prezidențiale trebuie să rămânem în prevederile legale și în termenele legale. Ca atare, haideți să stăm jos și să discutăm, să discutăm pe bază de principii, pe bază de reguli, nu pentru a face în așa fel încât să respectăm agenda personală a liderilor PSD”, a declarat Nicolae Ciucă.

Vezi și:Ciolacu: „Onoarea nu e doar pe panouri” / Chirieac: „Ar putea fi un ultimatum voalat. Are dreptate”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel