PNL Neamţ contestă intenţia lui Ionel Arsene de a angaja cu bani publici un avocat în cazul prăbuşirii podului de la Luţca

PNL Neamţ contestă intenţia lui Ionel Arsene de a angaja cu bani publici un avocat în cazul prăbuşirii podului de la Luţca - Inquam Photo / Ionut Corfu
PNL Neamţ contestă intenţia lui Ionel Arsene de a angaja cu bani publici un avocat în cazul prăbuşirii podului de la Luţca - Inquam Photo / Ionut Corfu

PNL Neamţ a contestat public intenţia preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, social-democratul Ionel Arsene, de a angaja cu bani publici un avocat în cazul prăbuşirii podului de la Luţca.

Consilierii liberali au precizat, într-un comunicat de presă, că nu vor vota proiectul de hotărâre iniţiat de preşedintele CJ Neamţ 'Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, jigneşte, din nou, sutele de mii de nemţeni. Printr-un controversat proiect de hotărâre, baronul PSD doreşte angajarea unor avocaţi, plătiţi din bani publici, care să apere interesele Consiliului Judeţean Neamţ în dosarul prăbuşirii podului de la Luţca. De fapt, în spatele acestui proiect de hotărâre se află intenţia clară de a-şi apăra unul din oamenii de casă, directorul executiv Doru Conache, de teamă că acesta, anchetat fiind, ar putea dezvălui şi aspecte care l-ar incrimina inclusiv pe Ionel Arsene', se arată în comunicatul de presă al PNL Neamţ.

PNL Neamţ consideră că directorul executiv al CJ Neamţ, Doru Conache, trebuia demis de Ionel Arsene

Grupul consilierilor judeţeni ai PNL Neamţ consideră că directorul executiv al CJ Neamţ, Doru Conache trebuia demis imediat după prăbuşirea podului, el fiind cel care s-a ocupat în mod direct de supravegherea lucrărilor la pod.

'De altfel, refuzul lui Ionel Arsene de a demara o anchetă internă în Consiliul judeţean şi de a-l demite pe Doru Conache sunt dovezi clare că acesta se teme că directorul executiv ar putea dezvălui ce ştie', mai precizează comunicatul de presă.

Proiectul de hotărâre prin care CJ Neamţ ar urma să încheie un contract de consultanţă juridică pentru reprezentarea intereselor în litigiul privind prăbuşirea podului de la Luţca va fi supus votului în următoarea şedinţă a plenului legislativ. Podul din localitatea Luţca, peste râul Siret, s-a prăbuşit pe 9 iunie, după o reabilitare realizată cu aproape 8 milioane lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Podul fusese deschis traficului rutier în noiembrie 2021.

Citește și - Podul nu a fost reconstruit. Autoritățile locale n-au făcut nimic. Locuitorii din zonă se mobilizează: Noi adunăm mânie și revoltă cât ei tac!

Locuitorii din județul Neamț se pregătesc de proteste, după ce podul peste Siret nu a fost reconstruit. Autoritățile locale n-au făcut nimic. 

Între localitățile Luțca și Sagna nu a fost reconstruit nici până astăzi podul, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiți să ocolească pe un drum deosebit de aglomerat. Ministerul Apărării Naționale a venit cu explicații, după ce premierul României a cerut realizarea unui pod de pontoane care să-i deservească pe locuitori.

„Pentru utilizarea podului era necesară şi realizarea unei infrastructuri de utilizare, ce presupunea asigurarea, în principal, a accesului rutier şi a semaforizării, lucrări în sarcina autorităţilor locale. Până la acest moment, autorităţile locale nu au iniţiat demersuri concrete pentru semnarea contractului şi începerea lucrărilor pentru varianta instalării podului mobil militar“, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

Filip Panait: Noi adunăm mânie şi revoltă cât ei tac!

Filip Panait, medic de familie la Bâra, este şi el afectat de prăbuşirea podului de la Luţca, motiv pentru care a iniţiat o întâlnire cu primarii comunelor din zonă. Iată ce a consemnat pe pagina de socializare cunoscutul medic:

„Nu se gândeşte nimeni să ne facă podul de pontoane, ca să ne uşureze povara. Noi adunăm mânie şi revoltă cât ei tac! Când punem de un protest masiv în zonă? Primarii din regiune ar face bine să rezolve problema că altfel ne luăm şi de ei, că sunt mai aproape de noi. Ştim cum se pot face alegeri anticipate, avem expertiza necesară să schimbăm toţi primarii aserviţi Arsenitului. Vrem imediat pod de pontoane ca să ne scurteze drumul. Nu ne interesează politica, dar buzunarul nostru şi riscurile drumului prin Gâdinţi ne privesc personal. De restul se ocupă DNA“.

Medicul vrea să-i mobilizeze pe primari

Contactat telefonic, doctorul Panait a explicat intenţiile sale de a mobiliza primarii din comunele Bâra, Sagna, Stăniţa, Boghicea şi Doljeşti, pentru a face presiuni asupra autorităţilor centrale să construiască podul de pontoane promis:

„Este vorba, în opinia mea, de a ţine seama de interesele celor aproximativ 9.821 locuitori din cele cinci comune de peste Siret. Primarii acestora, de la PSD ori PNL, sunt conştienţi că dacă nu vor face nimic în sensul construirii podului de pontoane promis, nu vor mai primi nici un vot de la cetăţeni. I-am atras atenţia primarului din Bâra, exemplificând cu drumul Bâra – Oţeleni. Este o batjocură la adresa locuitorilor din zonă. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel