PNL nu organizează congres extraordinar pentru alianţa cu PSD

Relu Fenechiu, deputat PNL de Iasi
Relu Fenechiu, deputat PNL de Iasi

Conducerea Partidului Naţional Liberal (PNL) a respins, luni, prin vot, ideea convocării unui congres extraordinar pentru a continua negocierile cu social-democraţii în vederea creării unei alianţe a opoziţiei.

„S-a votat împotriva unui congres extraordinar, considerându-se că nu este necesar“, a declarat, luni, la finalul Biroului Politic Central (BPC) al PNL, vicepreşedintele partidului Relu Fenechiu, citat de Agerpres.

El a precizat că decizia a fost luată cu o singură abţinere, cea a lui Varujan Vosganian.

Potrivit lui Fenechiu, argumentul deciziei luate de BPC se bazează pe faptul că statutul prevede că hotărârile privind alianţele politice se iau în Delegaţia Permanentă. Relu Fenechiu a precizat şi argumentele lui Vosganian în favoarea organizării unui asemenea congres. Conform lui Fenechiu, Varujan Vosganian ar fi spus că atunci când a condus un partid politic, a propus organizarea unui congres extraordinar când s-a pus problema încheierii unei alianţe.

Explicând argumentele statutare ale deciziei BPC privind congresul, Relu Fenechiu a arătat că, într-adevăr, decizia de a convoca forul suprem al partidului aparţine Delegaţiei Permanente, dar propunerea în acest sens „aparţine mai multor foruri“.

„În acest caz, statutul nu cere un congres extraordinar şi, cu siguranţă, Delegaţia Permanentă nu va cere nici ea acest lucru“, a completat Fenechiu.

El a mai spus că, în opinia sa, un congres extraordinar „ar putea fi făcut“, dar nu e cazul.

„O mult prea largă majoritate a partidului consideră că e necesară această alianţă politică pentru evitarea dezastrului în care se îndreaptă azi România“, a argumentat Relu Fenechiu.

Citeşte şi:

Chiliman, împotriva unui congres extraordinar al PNL

Adriana Săftoiu se opune alianţei ACD cu PSD. „Am mari rezerve că putem să continuăm cu acest tip de politică. Mize doar pe termen scurt”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel