PNL, prima reacție după ce Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul de măsuri fiscale

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Avem prima reacție din PNL după ce Marcel Ciolacu a zis că Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală şi cele pentru combaterea evaziunii.

PNL, prin purtătorul de cuvânt al partidului - Ionuț Stroe - a transmis că este vorba despre o asumare explicită a acestui pachet de reforme din partea Guvernului și a premierului Marcel Ciolacu. Decizia angajării răspunderii de către Guvern a fost discutată, agreată și stabilită în coaliție.

„Este vorba despre o asumare explicită a acestui pachet de reforme din partea Guvernului și a premierului Marcel Ciolacu. Decizia angajării răspunderii de către Guvern a fost discutată, agreată și stabilită în coaliție.
 
Singura posibilitate la îndemâna Guvernului pentru a modifica legi organice este prin angajarea răspunderii. Nu poți modifica astfel de acte normative prin OUG, ci doar prin dezbatere parlamentară sau angajarea răspunderii. Or, în această situație de reală urgență în care ne aflăm, dezbaterea parlamentară a atâtor acte normative ar fi durat mult prea mult.


Așadar, motivul este unul cât de poate de pragmatic: suntem într-o situație de reală urgență pentru aplicarea acestor măsuri, astfel încât să aibă efectul dorit în aceste ultime 4 luni ale anului”, a transmis PNL, prin purtătorul de cuvânt al partidului - Ionuț Stroe.

Declarația lui Ciolacu din cadrul ședinței de Guvern:

„Avem nevoie de o Românie decentă şi echitabilă pentru toţi. Pentru asta trebuie să oprim debandada bugetară, trebuie să facem un sistem fiscal echitabil pentru toată lumea şi trebuie să luptăm în mod real cu evaziunea. Risipa bugetară, evaziunea şi ocolirea taxelor cumulate sunt frâna care ţine pe loc dezvoltarea României. Din punctul meu de vedere, nu mai putem continua aşa. Miliarde de euro ajung în buzunarele unor şmecheri sau sunt risipite cu instituţii care se calcă pe picioare, în loc să fie folosite pentru drumuri, spitale şi şcoli. (...) Vreau să anunţ că Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală şi cele pentru combaterea evaziunii. Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme şi dreptate socială. Trebuie să separăm apele şi românii să vadă cine vrea cu adevărat să facă reforme şi să ducă această ţară înainte şi cine se opune şi luptă pentru privilegii şi marile averi", a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel