În cadrul ședinței de Consiliu Local convocată de îndată de Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand solicită încă 12 milioane de lei, necesari pentru întreținerea “panseluțelor” din sector și, prin aceasta, necesari achitării către firmele de casă ale acesteia, de fapt, transmite PNL Sector 1.
UPDATE cu rezultatul votului: Consiliul Local a adoptat cele 5 amendamente ale grupului PNL și a votat rectificarea cu aceste amendamente. Recenzorii vor putea să își primească banii, școlile și spitalele vor avea bani pentru căldură în iarnă.
Știrea inițială:
„Consilierii locali ai PNL opresc scurgerea de bani prin unele amendamente depuse pe rectificarea bugetară.
Considerând bugetul uriaș respectiv 170 milioane lei pe care Primarul îi are deja la dispoziție în prezent pentru panseluțe și borduri duble, pe care le vedem cu toții în ultima lună, PNL Sector 1, prin consilierii locali, au redirecționat acești bani către școlile și spitalele din Sectorul 1.
Pentru că iarna bate la ușă, iar primarul ține zeci de milioane de lei blocați în ”pușculițe” reprezentate de proiecte iluzorii, ce nici măcar nu au fost scrise decât pe platforme de socializare, consilierii locali ai PNL, în baza miilor de reclamații primite pe criza lipsei apei calde și a căldurii din Sector, peste care se adaugă creșterea prețurilor cu energia susțin bugetarea construirii unui nou CET – CET Aviației (Nord) – în zona de nord a capitalei care să asigure confort cetățenilor.
- 6 milioane lei pentru dotările și reparațiile școlilor din sector.
- 28 milioane lei pentru funcționarea spitalelor din sector.
- 700 mii lei pentru demararea modernizării piețelor.
- 40 milioane lei pentru construirea unui nou CET în zona de nord a sectorului.
- 2 milioane lei pentru reparații la adăpostul de câini de la Odăi.
PNL Sector 1 cere primarului Armand ca, după votul de azi din Consiliul Local, aceste amendamente să fie puse în practica bugetară imediat, nu așa cum a procedat în trecut, încălcând legea!
Să dea banii recenzorilor cu celeritate! Să dea banii către școli, CET pentru căldură și spitale și să facă administrație, nu calomnii pe Facebook”, a transmis PNL Sector 1.
Cele două piețe la care se face referire în comunicat sunt Pajura și Domenii.
În cazul ministrului Lucian Bode, Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a constat că s-au identificat probleme de tip plagiat reprezentând aproximativ 2,95% din totalul cuvintelor tezei și notează că „nu rezultă cu certitudine că plagiatul a fost unul intenționat sau mai degrabă derivat din necunoașterea/neaplicarea tehnicilor de citare”.
Cei care au cerut verificarea tezei de doctorat au fost cei de la USR care acum doresc demisia ministrului de Interne pentru un plagiat de 2,95% și acela neintenționat, după cum au spus experții.
„UBB confirmă că Bode a plagiat în teza lui de doctorat. Chiar dacă e puțin și nu poate fi sancționat. Furtul rămâne furt”, a scris Iulian Bulai, parlamentar USR.
"Lucian Bode a plagiat. Avem confirmarea de la universitatea care i-a dat diploma. Așteptăm demisia din guvern", a scris și Cătălin Drulă, președintele USR, pe Facebook.
Lecție de matematică, de clasa întâi, pentru USR-iști, „salvatorii României”: 4 este mai mare ca 2,95
Dar paradoxul este că atunci când Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a arătat că Laura Codruța Kovesi a plagiat într-un procent mai mare decât este acuzat Lucian Bode, adică 4%, USR-iștii nu au mai fost atât de vocali. Din contră. Atunci niciun USR-ist nu îi mai cerea demisia.
„Nu am eu expertiza să judec o lucrare de doctorat", spunea, de exemplu, Dacian Cioloș, premier la acea vreme, privind plagiatul de 4% al Laurei Codruța Kovesi.
Astăzi, USR-iștii se pricep la plagiat, când este PNL la putere, dar pe vremea când Kovesi era la putere, nu aveau expertiză în a judeca lucrări de doctorat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu