PNL Sector 1 o acuză pe Armand că a trimis către prefectură alt proiect de buget decât cel votat: Secretarul care a refuzat să-i gireze gestul, DEMIS

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

PNL Sector 1 acuză un haos în Primărie susținând că edilul Clotilde Armand încalcă legea și demite secretarul general după ce a refuzat să gireze transmiterea unui buget fals la Prefectură. 

”Dacă locuitorii Sectorului 1 și cetățenii din București credeau că le-au văzut pe toate în mandatul incompatibilei Clotilde Armand, putem observa că aceasta continuă să ne surprindă din ce în ce mai des cu ilegalitățile tot mai mari pe care le face din vârful Primăriei Sector 1.

Pentru USR Sector 1 și Clotilde Armand a început să devină o normalitate ca sfidarea și tupeul din Primăria Sector 1 să ducă până la încălcarea legilor din România. Clotilde Armand a trimis la Prefectură un document FALS: un proiect de buget diferit de cel votat de Consiliul Local al Sectorului 1. Mai mult decât atât, Armand a demis-o astăzi din funcția de secretar general pe Lavinia Ionescu, după ce aceasta a refuzat să contrasemneze bugetul fals. De remarcat că Lavinia Ionescu este secretar general de la începutul mandatului lui Armand, fiind unul dintre oamenii care au găsit soluții legale la abuzurile primarului incompatibil.

Pe 28 martie, Consiliul Local a aprobat bugetul Sectorului 1, propunerea primarului fiind modificată de o serie de amendamente votate cu majoritate. Primarul a ignorat votul Consiliului Local, care este autoritatea deliberativă, și a trimis la Prefectura București un proiect de buget care nu ține cont de decizia consilierilor. 

Conform Codului Administrativ,  art.129, alin.4, lit. a), art. 197 și art. 200, Consiliul Local "aprobă, la propunerea primarului, bugetul unității administrativ-teritoriale (...)", iar hotărârile consiliului local sunt supuse controlului de legalitate exercitat de către prefect și sunt comunicate acestuia în cel mult 10 zile de la adoptare.

Consilierii PNL vor depune în zilele următoare o plângere penală împotriva primarului abuziv și incompatibil de la Sectorul 1. De asemenea, vom sesiza Prefectura legat de acest abuz, precum și toate instituțiile abilitate să ia măsuri în acest caz” arată un comunicat de presă al PNL Sector 1. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel