PNL, susținere pentru Lasconi la prezidențiale?! Chirieac explică dedesubturile din cursa pentru Cotroceni

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre șansele la alegerile prezidențiale pentru principalii lideri politici.

Duminică seara, la emisiunea lui Răzvan Dumitrescu de la Antena 3 CNN, fostul premier al României, Victor Ponta, a sugerat că ar fi posibilă o retragere a lui Nicolae Ciucă din cursa pentru alegerile prezidențiale, iar susținerea Partidului Național Liberal se va îndrepta către candidatul Uniunii Salvați România, Elena Lasconi.

Fostul premier a amintit atât episodul „dragă Stolo'“, din anul 2004, când Theodor Stolojan a cedat în fața lui Traian Băsescu, cel care a și ajuns președintele României, cât și de situația de peste ocean, unde Joe Biden s-a retras din cursă în favoarea Kamalei Harris, cu care a comparat-o pe Elena Lasconi.

„Seamănă doamna Lasconi cu Kamala Harris, nu?!“, a spus, pe un ton ușor ironic, fostul premier.

CITEȘTE ȘI             -            Chirieac știe candidații la președinție. Verdict în cazul lui Marcel Ciolacu: Ai pierde alegerile pe mâna altuia?

Foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic, luni, 19 august 2024, la postul de televiziune Antena 3 CNN, la emisiunea Bertei Popescu, și a comentat atât această ipoteză ridicată de Victor Ponta, cât și situația per ansamblu a cursei pentru alegerile prezidențiale și șansele fiecărui candidat.

„Mă îndoiesc foarte tare de faptul că, în primul tur, Partidul Național Liberal o va susține pe doamna Lasconi. E un partid sensibil mai mare, cu o doctrină adevărată, validată în 150 de ani“, a spus analistul politic despre PNL.

„Până acum nu știm despre USR dacă este de stânga sau de dreapta“, a adăugat Bogdan Chirieac, precizând că are „anumite componente de extremă stânga și unele componente, greu de găsit, de dreapta, pe care atunci când au fost la putere nu le-au exhibat“.

În privința turul 2 al alegerilor prezidențiale, analistul politic a spus că acolo „se vor uni toți candidații anti-PSD“.

„E adevărat că domnul Ciolacu va avea un parcurs mult mai ușor în turul 2, dacă ar intra cu George Simion, fiindcă în general majoritatea nu agreează chestiunea asta cu naționalismul, dar în cazul în care va intra cu un candidat PNL sau USR, campania și candidatul își vor spune cuvântul“, a precizat Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI            -            Cei 25% dintre români care vor decide viitorul președinte al României. Bogdan Teodorescu: E pentru prima oară când avem trei blocuri mari

Foto: Agerpres

„Spre deosebire de anii anteriori, candidatul PSD are o șansă unică. 25% din electorat este suveranist. Întrebarea e dacă aceia vor vota anti-PSD sau pro-PSD? Mai degrabă majoritatea dintre ei, cred eu, că ar vota pro-PSD decât anti-PSD. Nu văd AUR să voteze cu un candidat susținut de USR. E greu de crezut acest lucru“, a explicat Bogdan Chirieac.

Analistul politic a spus despre PNL că „din nefericire nu își regăsește cadența și a acceptat majorările de taxe și impozite propuse de socialiști, iar acum încearcă să spună că nu le-a acceptat, în timp ce economia șchioapătă îngrozitor“.

„În afară de Marcel Ciolacu, de la PSD, care intră în turul al doilea, ceilalți trebuie să țâșnească. Potențialul cel mai mare îl are Nicolae Ciucă, dar deocamdată partidul îl ține pe loc și disputele din PNL - interviul dat de Crin Antonescu - nu-i fac niciun serviciu lui Nicolae Ciucă“, a conchis Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI             -           Politico scrie că este clară candidatura lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale. Bogdan Chirieac: Nu se schimbă niciun calcul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel