PNL, un breloc la PSD? Cîțu, răspuns

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Florin Cîțu, președintele Senatului, a vorbit despre decizia de a demisiona din fruntea PNL și despre coaliția cu PSD.

Florin Cîțu a vorbit despre coaliția de guvernare formată din PNL și PSD:

„Din câte știu, nimeni nu și-a depus candidatura pentru șefia PNL. În primul rând este clar că, pentru mine, alianța cu PSD nu a fost una pe care să o pot digera, nu a fost ceva normal, iar măsurile populiste fac rău românilor, fiind măsuri cu efect de bumerang. Poate arată bine pe hârtie, dar ele vor destabiliza și vor distruge economia. Am văzut asta în 2017-2019. În Partidul Național Liberal sunt oameni care s-au opus alianței cu PSD din aceleași motive. Al doilea lucru important este că s-a văzut foarte clar că apetitul pentru reforme a fost doar la mine. Reforma salarizării, reforma pensiilor, reforma administrației publice, lucruri pe care sunt bucuros că le-am băgat în PNRR, pentru că cei 30 de miliarde depind de aceste reforme, se pare că doar eu doresc să le fac“, a spus Cîțu.

Președintele Senatului a fost întrebat dacă e de părere că PNL a ajuns un breloc la PSD:

„Asta vor considera votanții. Vom vedea ce vor spune votanții. Eu voi rămâne același om înconjurat de principii și valori liberale, iar atunci când ești înconjurat de principii și valori liberale mergi cu el și nu ești niciodată singur“, a precizat Florin Cîțu.

Youtube video image

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea PNL: Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor. Nu s-a putut

Florin Cîțu și-a anunțat demisia de la conducerea PNL. 

„Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor. Nu s-a putut, nu a fost acolo. Aşa că doar am înregistrat-o la partid. Este clar că această coaliţie cu PSD pentru mine a fost greu de digerat. Tot ce am făcut în această funcţie a fost să iau decizii pentru binele României", a spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă ar fi rămas în continuare preşedintele PNL, în cazul în care nu ar fi existat coaliţia cu PSD, acesta a mai spus: "Eu cred că da. Cu toți colegii am pornit la drum cu aceleaşi obiective. Se pare că eu a rămas fidel principiilor liberale".

Cât despre faptul că a rămas singur, Florin Cîțu a afirmat că "niciodată nu poţi să fii singur când eşti înconjurat de principii şi valori liberale. Eu aşa am intrat în politică şi aşa voi rămâne mereu. Oamenii vin şi pleacă. Principiile şi valorile liberale rămân întotdeuna lângă mine“, a spus Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel