PNL vrea comasarea alegerilor din 2024: Gândiți-vă că până-n decembrie totul va fi blocat. Nu ne permitem

Sursa foto: Facebook Alina Gorghiu
Sursa foto: Facebook Alina Gorghiu

Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, speră că subiectul comasării alegerilor va fi readus în discuție şi că Marcel Ciolacu va putea "să reanalizeze" această soluţie.

"Este un moment în care cred că putem repune pe tapet această dezbatere, pentru că ceea ce se întâmplă în momentul acesta în societatea românească ne arată foarte limpede tuturor că va trebui să ne concentrăm şi anul acesta şi anul viitor pe reforme, pe investiţii, pe lucruri mult prea serioase ca să ne putem permite un blocaj la nivelul administraţiei centrale, un blocaj la nivelul instituţiilor din România.

Nu ne permitem să avem un ritm mult mai slab al reformelor şi, de asemenea, cred eu, nu ne putem permite să avem o economie paralizată de un an efectiv blocat de atâtea alegeri. Gândiţi-vă că patru tipuri de alegeri vor avea loc la anul, începând cu luna aprilie, cu precampania, până la sfârşitul lunii decembrie totul în România va fi blocat", a declarat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Arad, potrivit Agerpres.

Ea a spus că este "optimistă" că şi premierul Marcel Ciolacu "va putea să reanalizeze, alături de conducerea PSD, această soluţie a comasării alegerilor". "Fac propunerea cu cea mai mare bună-credinţă de reanalizare, încă se mai poate discuta acest subiect", a subliniat ministrul.

Asul din mâneca lui Ciolacu pentru a ajunge președinte în 2024

Alfred Bulai a fost printre primii sociologi care au spus că Marcel Ciolacu va intra în această cursă. De altfel, am putea avea și o premieră: ar putea câștiga președinția din funcția de premier.

„Cel care va câștiga, cu adevărat, inclusiv anul viitor este cel care va sugera concret că are capacitatea să facă lucruri. Uite... aici a fost o bilă albă pentru Liviu Dragnea. Cânt toată lumea promitea, înainte de alegeri, a spus: „nu promit, ci reduc 100 de taxe, nu promit că le reduc, ci le reduc chiar acum”. A fost o mișcare de super impact. Printre acele taxe neimportante, era și taxa radio-tv, majoritatea populației văzând cu ochi buni că dispare această taxă pe care nu știau de ce o plătesc. Ce vreau să zic este că atunci când arăți că ai soluții, iar ele sunt credibile, atunci... ”, a zis sociologul Alfred Bulai.

Jurnalistul Val Vâlcu i-a continuat ideea: „... atunci, Marcel Ciolacu este în pole-position pentru președinție pentru că este la guvernare și ar putea veni cu strategii de genul acesta”. Citește mai mult>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel