Marius Budăi susține că PNL nu are în intenție să majoreze salariul minim, iar o propunere de introducere a salariului minim unitar, așa cum au făcut reprezentanții PNL, vine doar ”în cinstea lor”.
Reprezentanții Partidului Național Liberal propun un nou mecanism și anume introducerea salariului minim unitar, susține România TV.
Varianta luată în calcul luată de liberali din dorința de a nu mai exista un salariu diferențiat în funcție de studiile superioare așa cum se întâmplă în prezent. Nivelul la care ar putea să ajungă un acest salariu urmează să fie stabilită. Inițial s-a vehiculat suma de 3.000 de lei.
Într-o intervenție la postul de televiziune România TV, deputatul PNL, Dan Vâlceanu, a susținut că nu a auzit nicio sumă vehiculată, dar a motivat totuși propunerea.
”Nu înțeleg despre ce e vorba atunci când vorbiți despre un salariu de 3.000 de lei. Eu nu am auzit cifra asta vehiculată. E prima oară când o aud. Noi am propus un salariu minim unitar. Adică nu suntem de acord cu creșterea salariului diferențiat pentru că până la urmă angajatorii și economia nu trebuie să plătească diplome ci aptitudini ale salariatului”, a precizat Dan Vâlceanu, deputat PNL, în direct la România TV.
Marius Budăi, ministrul demis al Muncii a intervenit și el și a reacționat cu privire la propunerea PNL.
”Este o propunere pe care o avansează colegii liberali în cinstea lor. Eu citesc acum din ”foaia galbenă”, că nu îi spun program (n.r se referă la programul de guvernare al PNL) și scrie așa că problemele structurate, apărute.... vorbesc aici de presiunile mari create de exagerearea creșterii salariului minim... deci eu cred că nu au în intenție să majoreze salariul minim. Vis-a-vis de discuțiile cu partenerii sociali, în comitetul național de luni, nu s-a opus nimeni majorării salariului minim pe economie. Din contră, s-a cerut din partea PNȚ un salariu minim brut garantat în plată de 2.495 de lei, deci mai mare decât am propus noi, iar Cartel Alfa a propus patru trepte de salarizare. Dacă vorbim de elemente care ar putea conduce la creșterea salariului minim și de dispozițiile pe care le avem chiar și în recomandările de țară de la CE, se recomandă ca nivelul salariului minim să fie într-un raport de 50% din salariul mediu”, a menționat Marius Budăi la România TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News