DOCUMENT - PNRR, pus în dezbatere publică. Florin Cîţu a anunţat că memorandumul final va fi adoptat săptămâna viitoare

Sursa: Guvernul României
Sursa: Guvernul României

Guvernul României a pus în dezbatere publică Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Florin Cîţu, premierul României, a anunţat că memorandumul va fi adoptat săptămâna viitoare, pentru ca ulterior să se meargă la negocierile cu Comisia Europeană. 

"Mecanismul este gândit pe șase piloni („cei șase piloni”), și anume:

1. Tranziția verde;

2. Transformarea digitală;

3. Creștere inteligentă, sustenabilă și favorabilă incluziunii, inclusiv coeziune economică, locuri de muncă, productivitate, competitivitate, cercetare, dezvoltare și inovare, precum și o piață internă funcțională, cu întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) puternice;

4. Coeziune socială și teritorială;

5. Sănătate, precum și reziliență economică, socială și instituțională, în scopul, printre altele, al creșterii nivelului de pregătire pentru situații de criză și a capacității de reacție la criză;

6. Politici pentru generația următoare, copii și tineret, cum ar fi educația și competențele", se arată în document.

Măsuri de sprijin pentru relansarea digitală 

"Măsurile sprijinite de mecanism și incluse în planurile de redresare și reziliență ale fiecărui stat membru ar trebui, de asemenea, să prevadă un cuantum care să reprezinte cel puțin 20 % din alocarea planului de redresare și reziliență pentru cheltuielile digitale", se mai arată în document. 

VEZI AICI DOCUMENTUL COMPLET. 

Premierul Cîţu a anunţat ultimii paşi pentru PNRR

"Având în vedere că PNRR trebuie implementat până în 2026, se pare că trebuie să fim aici şi după 2024, ca să ne asigurăm că este implementat. Avem, astăzi, pentru dezbatere publică, un Plan Naţional de Redresare şi Reziliență care reprezintă priorităţile României astăzi. Am avut discuţii importante pentru infrastructura rutieră şi feroviară, dar şi autostrăzi, reţeaua de gaze. Vrem să construim spitale noi şi măsuri sociale. Astăzi, intrăm în dezbatere publică, toată lumea va vedea rogramul. Săptămâna viitoare vom adopta mandatul pe care va fi negociat acest program de guvernare", a spus Florin Cîțu, după şedinţa de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel