PNRR: Val de proiecte aprobate pentru municipiul Galați

Municipiul Galați va beneficia de apariția a noi proiecte, finanțate prin PNRR. 

Orașul de la Dunăre a primit până acum aprobarea în cadrul PNRR pentru nu mai puțin de 38 de proiecte în valoare de aproximativ 65 de milioane de euro. Este o reală performanță, mai ales în contextul în care administrațiile locale din țară se află într-o adevărată competiție contratimp pentru atragerea banilor europeni. 

„Este o concurență acerbă la depunerea acestor proiecte, însă am reușit în decurs de doar câteva săptămâni să ajungem la această cifră. Este vorba despre proiecte aprobate deja pentru achiziția de autobuze electrice, renovarea clădirilor unor foste cinematografe, construirea de creșe, noi stații de încărcare pentru mașinile electrice sau renovarea mai multor blocuri. Și nu ne oprim aici pentru că obiectivul este acela de a atrage cât mai mulți bani europeni, odată cu deschiderea de noi apeluri, pentru dezvoltarea orașului nostru”, afirmă primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. 

Astfel, pe Componenta 10 - Mobilitate urbană verde, municipiul Galați va primi finanțare pentru achiziția a de 20 de autobuze electrice și a unui microbuz nepoluant (proiect în parteneriat cu comuna Vânători), pentru extinderea Sistemului inteligent de management al traficului, dar și pentru amplasarea de noi stații de încărcare pentru mașinile electrice.  

Mai mult, 16 blocuri vor fi modernizate în cadrul PNRR, iar între acestea se află și blocul N6, aflat în centrul orașului, care a fost afectat în urmă cu doi ani de o explozie puternică. 

În plus, alte proiecte importante vizează construirea și echiparea unei creșe, renovarea unor grădinițe, a clădirii emblematice a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, dar și renovarea clădirilor fostelor cinematografe Țiglina, Dacia și Flacăra care vor primi o utilitate pentru comunitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel