Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a confirmat traseismul politic. El a spus că este deocamdată în faza de dialog cu anumiți oameni politici din PNL și FC, dar nu și cu cei din PSD.
„În acest moment, există, într-adevăr, tatonări, discuții. Eu sunt interesat de realizarea unui proiect important de partea Dreptei și PNȚCD-ul este deschis unei astfel de construcții. Sunt discuții informale, dar pot să confirm că există asemenea discuții, dar la nivel de tatonări, de dialog. Și nu numai în ceea ce privește acest grup sau un grup care ar veni din PNL, dar și din alte zone politice. Am o relație de parteneriat cu Forța Civică și cu Mihai Răzvan Ungureanu și am toată deschiderea. Mi-am asumat o inițiativă în acest sens. Mihail Neamțu nu are, deocamdată, partidul înregistrat, dar eu sunt pentru o construcție largă, și orice om care poate aduce voturi - orice voce credibilă - este binevenită. Oamenii de dreapta trebuie să ne strângem și să venim cu un proiect politic viabil. Este foarte important. Rămâne de văzut dacă va fi o alianță sau un singur partid. Rămâne de văzut, astea sunt deja detalii", a declarat președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, scrie ziuanews. El a infirmat zvonurile conform cărora s-ar afla în negocieri și cu persoane din Partidul Social Democrat. „Nu există așa ceva. În ceea ce mă privește, nu am avut un asemenea contact", a ținut să precizeze Pavelescu.
Liderul țărăniștilor și-a anunțat intențiile și pe Facebook. În concepția sa, un argument în plus pentru facțiunea anti-Antonescu din PNL este acela că votanții liberalilor sunt, în mare parte, foști susținători ai partidului pe care îl conduce. „PNŢCD redevine, după o absenţă îndelungată, principala alternativă a Dreptei. Argumente? Reprezintă un puternic brand istoric, cu principii şi valori politice şi morale incontestabile, face parte din PPE, este partid parlamentar, nu a făcut niciodată compromisuri fatale (alianţe cu comuniştii), deţine o infrastructură importantă, menţinută cu mari sacrificii. (...) Pe de altă parte, electoratul care a migrat după 2000 spre PNL este fost votant PNŢCD, în 1996, iar captarea acestuia ar reprezenta o întoarcere acasă. Negocierile cu forţele de dreapta, precum şi cu facţiunea din PNL care nu acceptă compromiterea în alianţă cu PSD, sunt necesare", susține Pavelescu, pe pagina sa de socializare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu