Dacă ții post în această perioadă și vrei să te bucuri în continuare de delicioasele poale în brâu, poți încerca o rețetă foarte simplă. Iată cum se prepară.
Ingrediente
- 1 kg de făină
- 1 linguriţă rasă de sare
- 100g de zahăr
- coajă de lămâie şi de portocală
- vanilie
- 45 g de drojdie (dizolvata în apă caldă cu 4 linguriţe de zahăr şi 4 linguriţe de făină)
- 1 pahar de ulei
Umplutura:
- magiun sau gem de prune
- nuci sau alune măcinate
- margarină vegetală
Cum se prepară
Maiaua de drojdie se adaugă peste făină cu mirodeniile şi zahărul. Se frământă un aluat potrivit de tare. Peste aluat se adaugă paharul de ulei în 2 tranșe consecutive. Aluatul trebuie să absoarbă integral uleiul, devenind suplu, potrivit reteteculinare.ro. Lăsăm la crescut la loc călduţ, ferit de curent, până când își dublează volumul.
Din aluatul crescut luăm câte o mânuţă, întindem, ungem cu margarină, presărăm cu nucile măcinate. Punem o linguriţă de magiun, formăm plăcinţica. Aşezăm pe o tavă unsă cu margarină sau tapetată cu hârtie, lăsăm să mai crească cam 20 de minute, ungem cu miere sau cu apă cu zahăr fiecare plăcinţică, dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Când s-au copt, scoatem din cuptor, acoperim cu un prosop umed cam 10-15 minut. Apoi, se dau cu zahăr pudră şi se servesc.
Vezi și: Cum faci o supă în doar 15 minute. Rețeta rapidă
Ingrediente
150 g tofu
zeama de la jumătate de lămâie
2 linguri de sirop de agave
2 lingurițe de sare
1 lingură de muștar
60 ml ulei
Cum se prepară
Tofu se taie în bucăți mari și se pune într-un blender. Se adaugă uleiul, muștarul, siropul de agave, zeama de lămâie și sarea. Se pornește blenderul. Se pasează până ce se obține un fluid asemănător smântânei ca textură și culoare, potrivit retete.unica.ro. Smântâna vegană din tofu sau de post poate fi folosită ca sos alături de nachos, chipsuri, cartofi copți sau cartofi dulci. Acest tip de smântână se ține la frigider.
Ingrediente
4 porții
4 buc burgeri vegetali
6 buc lipii
2 buc roșii
1 buc ceapă roșie
1 legătură ceapă verde
1 buc castravete
1 buc ardei gras roșu
5-6 buc măsline
4 buc cartofi
după gust maioneză de post
după gust ketchup
după gust sare
după gust piper
Cum se prepară
Tăiem cartofii fâșii subțiri pe care îi băgăm la cuptor la 250 C grade timp de 20 de minute. Cât timp cartofii sunt în cuptor, punem într-o tigaie încinsă neaderentă burgerii pentru aproximativ 8 minute, ei deja fiind gătiți, scrie cookpad.com. Legumele le spălăm, le curățăm și le tăiem rondele. Pe foaia de lipie punem maioneză, cartofii, burgerii tăiați felii și restul de legume, iar la sfârșit adăugăm ketchupul. Împăturim shaorma și o servim imediat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News