Aluatul delicios și fraged, umplut cu brânză de vaci, te va face să te îndrăgostești de un preparat minunat.
Poale-n brâu după rețeta originală
500 g făină
250 ml lapte
25 g drojdie proaspătă
2 ouă
60 g unt
100 g zahăr
sare
coajă de portocală/lămâie
350 g brânză de vaci
100 g zahăr
2 ouă
2 linguri de griș
coaja de la o portocală
70 g stafide
puțină sare
zahăr vanilat
gălbenușul de la un ou
puțin lapte
Preparare
Pentru început, te vei ocupa de aluat. Cerne făina o dată sau de două ori și pune drojdia proaspătă în centrul acesteia, după ce ai făcut o adâncitură în ea. Adaugă laptele călduț și începe să frămânți aluatul ușor, apoi adaugă restul ingredientelor. Acest aluat trebuie frământat până capătă o consistență elastică, apoi trebuie pus deoparte și lăsat într-un loc călduros pentru 2 ore, timp în care se va dubla ca volum de la drojdie.
Cât timp dospește aluatul, te vei ocupa de umplutura pentru poale-n brâu. Amestecă bine brânza de vaci cu celelalte ingrediente, până se omogenizează, apoi pune-o la rece.
După ce trec cele două ore, dă cu făină o suprafață de lucru și răstoarnă aluatul pe aceasta, apoi întinde-l cu sucitorul până obții o foaie de circa 1 cm grosime sau puțin mai subțire (8 mm). Ia un cuțit și taie aluatul în pătrățele cu latura de 7-8 cm, apoi ia fiecare pătrat și pune în centrul lui umplutură cu brânză (cam o lingură).
Ia două colțuri și lipește-le la mijloc, apoi lipește-le și pe celelalte două, astfel încât să creezi un pachețel pătrat. Repetă pașii până termini aluatul.
Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius și tapetează o tavă cu hârtie de copt, apoi pune în ea toate poalele-n brâu și mai lasă-le într-un loc călduros încă 30 de minute. După aceea, bate gălbenușul cu puțin lapte și, folosind o pensulă, unge poalele-n brâu cu acest mix. Lasă-le la cuptor pentru 20 de minute, până devin rumene, notează divahair.ro.
Scoate-le din cuptor, lasă-le la răcit 20 de minute, apoi presară peste ele zahăr pudră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu