Vă prezentăm o reţetă autentică de poale-n brâu. Numai gospodinele din Moldova o cunosc.
Un kilogram de făină
Un cubuleţ de drojdie
Jumătate de litru de lapte călduţ
700 de grame de brânză ( brânză proaspătă de vacă şi brânză sărată de oaie)
6 ouă
Coajă de lămâie
Stafide
O cană de ulei
6 linguri de zahăr
Se amestecă brânza de vacă cu cea sărată, adăugăm ouăle, coaja de lămâie, zahărul şi stafidele. Amestecăm bine toate ingredientele.
Următorul pas este să facem aluatul. Într-un bol adăugăm făina, drojdia, laptele şi frământăm. Se împarte aluatul obţinut şi se întind foi subţiri. Puneţi amestec de brânză, strângeţi marginile aluatului, după care se pun într-o tigaie cu ulei încins. Când s-au rumenit pe o parte, este timpul să le întoarceţi.
Se scot pe un platou pe care am aşezat mai întâi un şerveţel. Puteţi pune zahăr pudră peste ele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu