Podolyak a dezvăluit strategia Ucrainei de eliberare a penisnulei Crimeea

Facebook Михаил Подоляк
Facebook Михаил Подоляк

Mykhailo Podolyak, consilier al președintelui Volodimir Zelenski, a dezvăluit dtrategia Ucrainei de eliberare a penisnulei Crimeea.

Strategia Ucrainei de a recâștiga controlul asupra Crimeei se concentrează pe trei „sarcini” principale care includ atacarea „obiectelor militare de ocupație”, a declarat joi Mykhailo Podolyak, consilier șef al Oficiului Prezidențial ucrainean, potrivit CNN.

"În primul rând: trebuie să deschidem cerul deasupra peninsulei pentru a putea distruge în mod activ infrastructura militară și depozitele ruse. Odată atins acest scop, sistemele antirachetă/sistemele de apărare aeriană, inclusiv Triumph, sunt distruse", a spus el într-o postare pe rețelele sociale.

Joi dimineață, o sursă de securitate ucraineană a declarat că Ucraina a distrus un complex rusesc de apărare aeriană Triumph, lângă orașul Evpatoria, în Crimeea anexată, într-un atac de noapte.

„În al doilea rând: trebuie să oprim furnizarea continuă pe scară largă de resurse și rezerve în zona ostilităților active”, a continuat Podolyak. „În acest scop, logistica de transport, inclusiv obiecte ilegale precum podurile din strâmtoarea Kerci, trebuie distruse”, a precizat consilierul.

„În al treilea rând: trebuie să alungăm rămășițele flotei ruse de la Marea Neagră din apele teritoriale ale Crimeii și dincolo și să restabilim statutul Mării Negre ca mare de jurisdicție externă”, a spus el.

„În acest scop, trebuie distruse navele de război și infrastructura rusă”, a adăugat el.

Cuvintele lui Podolyak reflectă, de asemenea, unele dintre celelalte atacuri pe care le-a efectuat Ucraina în ultimele zile.

Ministerul rus al Apărării a declarat că apărarea antiaeriană rusă a doborât 11 drone ucrainene deasupra Crimeii. Podul Kerci a fost, de asemenea, închis circulației joi devreme, dar a fost redeschis ulterior.

Miercuri, două nave de război rusești, inclusiv un submarin, au fost avariate într-un atac ucrainean asupra unei baze de reparații navale din Sevastopol, în ceea ce pare a fi cea mai ambițioasă lovitură asupra unui port de la începutul războiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel