Podolyak spune ce are de făcut mai departe Ucraina, după atacul surpriză din Kursk

Foto: Facebook Михаил Подоляк
Foto: Facebook Михаил Подоляк

Mykhailo Podolyak, consilierul președintelui Volodimir Zelenski, a spus care trebuie să fie următoarele obiective ale Ucrainei în războiul cu Federația Rusă.

În urma atacului surpriză efectuat în regiunea rusă Kursk, Ucraina controlează potrivit rapoartelor oficiale zeci de localități și aproximativ 1.000 de kilometri pătrați. Acest lucru a fost confirmat și de șeful Armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski.

Ucraina a precizat însă astăzi că nu are intenția să „preia” teritoriul Rusiei, a declarat ministerul său de externe. Purtătorul de cuvânt Georgiy Tykhy a descris, de asemenea, invazia Ucrainei de o săptămână a zonei Kursk ca fiind „absolut legitimă”.

„Ucraina nu este interesată să preia teritoriul regiunii Kursk”, a adăugat el.

CITEȘTE ȘI            -          Rusia recunoaște că Ucraina controlează 28 de localități din Kursk. Cum reacționează Putin, când îi sunt prezentate cifrele / video

Forțele ucrainene au luat cu asalt regiunea într-un atac de șoc săptămâna trecută, prima acțiune ofensivă a Kievului pe teritoriul Rusiei de la invazia începută de Moscova în februarie 2022.

Tykhy a adăugat: „Cu cât Rusia este de acord mai devreme să restabilească o pace justă... cu atât mai repede se vor opri raidurile forțelor de apărare ucrainene în Rusia”.

Între timp, Rusia a declarat că a „dejucat” noi atacuri ucrainene la Kursk, întrucât Ministerul Apărării de la Moscova a declarat că a dejucat „încercările grupurilor mobile inamice de vehicule blindate de a pătrunde adânc în teritoriul rusesc” în jurul mai multor sate – deși acest lucru nu este confirmat.

CITEȘTE ȘI           -          România, ținta rușilor în caz de război. Marina Rusiei, pregătită să atace cu rachete nucleare 32 de puncte din Europa

Mykhailo Podolyak, precizări despre următoarele mișcări ale Kievului 

Consilierul președintelui Volodimir Zelenski, Mykhailo Podolyak, a vorbit, într-o postare pe X, despre următoarele obiective ale Ucrainei în războiul contra Federației Ruse.

„Regiunea Kursk, ca orice altă regiune de graniță a Rusiei, reprezintă chintesența tipului de război josnic pe care rușii îl preferă întotdeauna. Acesta este un război fără reguli de război. Rusia își folosește teritoriile pentru a desfășura artilerie, lansatoare de rachete, baze aeriene mici și lansatoare de rachete balistice pentru atacuri la scară largă asupra populației civile din altă țară. În același timp, există siguranța că teritoriul său este inviolabil și nimeni nu va distruge logistica și infrastructura războiului din Federația Rusă“, a scris Podolyak.

CITEȘTE ȘI          -          "Am simțit euforie": Refugiații din zona de frontieră a Ucrainei laudă incursiunea în Rusia

„Astăzi, Ucraina arată că nu este așa și că există doar două moduri de a pune capăt războiului și de a face Rusia să înțeleagă faptul că există reguli ale războiului.

Primul este reprezentat de distrugerea infrastructurii de război prin operațiuni terestre. Este exact ceea ce poate face Ucraina și ceea ce este necesar pentru a proteja populația Ucrainei în regiunile de graniță.

Al doilea este de a lansa lovituri cu rază lungă în adâncimea teritoriului Rusiei. Dar acest lucru necesită o mulțime de rachete și abandonarea definitivă a interdicțiilor informale privind utilizarea acestor rachete pe teritoriul Federației Ruse“, a mai precizat consilierul președintelui Volodimir Zelenski.

CITEȘTE ȘI              -              Zelenski susține că incursiunea ucraineană în regiunea Kursk este „catastrofa acestui război“ pentru Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel