Podul Giurgiu - Ruse, închis din 10 iulie pentru lucrări ample, primele de la punerea în funcție

FOTO: captura video AIR Bulgaria
FOTO: captura video AIR Bulgaria

Podul Prieteniei, Giurgiu - Ruse, va fi închis pentru mai multe luni pentru realizarea unor lucrări ample, primele de la punerea în funcțiune în urmă cu 70 de ani.

Lucrările pe partea bulgară a Podului Giurgiu - Ruse, Podul Prieteniei, vor începe în 10 iulie, a anunțat Agenția de Infrastructură Rutieră (AIR) din Bulgaria.

Potrivit sursei menționate, lucrările de construcție se vor desfășura zilnic, timp de 10-12 ore, în funcție de natura specifică a lucrărilor care urmează să fie efectuate, iar ceea este important pentru turiștii români care aleg să ajungă în Grecia pe cale rutieră este că nu va exista o oprire completă a traficului.

Astfel, ”procesul de lucru va fi organizat și desfășurat astfel încât vehiculele să treacă în mod eșalonat în dublu sens pe banda pe care nu se lucrează. Lucrările sunt planificate să se desfășoare în 6 etape.

În primele două este vorba de repararea majoră a trepiedului instalației de pe teritoriul Bulgariei. O porțiune de aproximativ 400 de metri va fi închisă pentru lucrări.

Mai întâi va fi restricționat traficul pe banda de intrare în Bulgaria și apoi pe banda de ieșire în direcția România. Timpul estimat pentru finalizarea lucrărilor de reparații pe acest tronson este de aproximativ 4 luni și jumătate pentru fiecare dintre benzi”; se arată în comunicatul menționat.

De asemenea, pentru o mai bună organizare a traficului, acesta va fi reglementat cu semafoare adaptive. 

Conform reprezentanților AIR, gabaritul și înălțimea instalației nu permite desfășurarea operațiunilor în condiții de siguranță pe timp de noapte, motiv pentru care lucrările trebuie efectuate în timpul zilei.

Prima lucrare amplă de la punerea în funcțiune

Podul Giurgiu - Ruse a fost pus în funcțiune în urmă cu 70 de ani, iar de atunci nua fost supus niciunei reparații majore.

Astfel, consolidarea rosturilor a fost realizată în urmă cu peste 22 de ani, iar hidroizolația și stratul de asfalt au fost înlocuite în 2011.

Potrivit AIR, valoarea contractului pentru lucrarea care va începe săptămâna viitoare este de aproape 45 milioane de leve bulgărești, fără TVA (23 milioane de euro).

Proiectul tehnic pentru renovarea instalației prevede înlocuirea completă a straturilor de asfalt, a panourilor, a impermeabilizării, noi sisteme de reținere, marcaje.

Podul Prieteniei este ”administrativ dual, atât de partea română, prin Compania Națională  de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), cât și de partea bulgară, prin Agenția de Infrastructură Rutieră”, a declarat reprezentatul CNAIR, Cristian Pistol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel