Podul Ruse-Giurgiu se va închide, în următoarele zile. În ce interval nu se va circula

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Podul Ruse-Giurgiu va fi închis traficului, în următoarele zile.

Este vorba doar de trei ore pe noapte, în intervalul orar 22:00 - 01:00, în perioada 3-5 octombrie 2023. Motivul este realizarea unor lucrări de reparaţii urgente la rosturile podului, informează Agenţia pentru Infrastructură Rutieră din Bulgaria (API).

Pentru a nu îngreuna circulaţia, lucrările se vor desfăşura pe timp de noapte, când traficul la punctul de trecere a frontierei este mai redus. Scopul este de a asigura starea normală de funcţionare a podului până la începerea viitoarelor reparaţii majore, scrie Rador, citând novini.bg. În timpul zilei şi în restul nopţii, circulaţia în zona unde se efectuează reparaţiile se va desfăşura pe o bandă şi va fi reglementată prin indicatoare rutiere şi semnalizatoare.

API îşi cere scuze şoferilor pentru neplăcerile cauzate, însă lucrările urgente de reabilitare sunt imperative pentru a asigura călătoria în siguranţă pe pod. Traseul de pe teritoriul bulgar al podului Ruse-Giurgiu are o lungime de 1.057 km şi are nevoie de reparaţii majore, care sunt incluse în programul API.

În urmă cu câteva zile, Bulgaria şi România au înaintat Comisiei Europene un proiect comun pentru un studiu de fezabilitate în vederea realizării unui al doilea pod peste Dunăre, între Ruse şi Giurgiu. La începutul anului 2024, se va stabili dacă proiectul a fost aprobat pentru finanţare, informează Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel