În general, orice poftă exagerată indică o carență a organismului. Este un fel de semnal de alarmă al acestuia că are nevoie de ceva, susține Andreea Sava într-o postare pe blogul personal.
Organismul, pentru a funcționa corect, are nevoie de diverși nutrieți pentru multitudinea de procese care se desfășoară în fiecare secundă în corpul nostru. Atunci când îi lipsește ceva îți transmite asta prin diverse semne de boală, slăbiciune sau prin anumite pofte.
Ce îți cere, de fapt, organismul când ți-e poftă de dulce
Desigur că e normal să simți din când în când nevoia să mănânci ceva dulce. Problema apare când această poftă devine exagerată, prea frecventă și imposibil de ignorat.
Atunci, de fapt, indică o disfuncție a nivelului de insulină, provocată de carența de magneziu sau crom. Iar explicația este că insulina nu mai poate transporta glucoza din sânge în mod corespunzător la fiecare celulă, din care să-și ia energie și atunci se va ajunge la o permanentă dorință de dulce. Așa cum spuneam și mai sus, consumarea unei cantități mai mari de dulciuri nu va rezolva problema ci, dimpotrivă, va duce la agravarea ei, îngrășare și chiar obezitate, fiindcă surplusul de glucide va fi transformat de organism în grăsime, precizează jurnalista.
[citeste si]
Ce trebuie să mănânci
Alimente care să refacă nivelul de crom și magneziu din organism și care reglează glicemia, adică:
roșii
Mere
Broccoli
Citiți continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu