Ultramaratonistul Polgar Levente, prima persoană cu dizabilităţi din lume acceptată la 6633 Arctic Ultra, considerată cea mai dură competiţie din lume, se antrenează intens pentru a participa la întrecerea de la Cercul Polar, care va debuta în 9 martie.
În pofida unor impedimente financiare, pe care este convins că le va depăşi astfel încât până la începutul lunii martie să aibă tot echipamentul necesar unei astfel de competiţii, Levi, aşa cum îi spun apropiaţii, face mai multe antrenamente pe zi, îmbrăcat sumar, în tricou şi pantaloni scurţi.
'Financiar ar mai fi ceva probleme, dar sperăm ca uşor, uşor să le depăşim', a declarat marţi, pentru Agerpres, Polgar Levente, originar din oraşul Aiud. Acesta trebuie să mai achiziţioneze costumul, unul special, adecvat pentru o asemenea expediţie, desfăşurată la temperaturi cuprinse între minus 30 şi minus 50 de grade Celsius, sacul de dormit, dar şi un telefon prin satelit.
Vineri, el ar trebui să intre în posesia saniei. Transportul până în Canada va fi asigurat de către Tarom, a menţionat Polgar Levente. Plecarea va avea loc în 3 martie, startul competiţiei fiind în 9 martie.
În căutare de sponsori
El spune că, deocamdată, pe plan local a primit doar 'sfaturi şi încurajări', iar mulţi potenţiali sponsori din judeţ au rămas la acest statut, făcând doar promisiuni. În schimb, Levi este invitat săptămâna viitoare, în 13 februarie, la Muzeul Naţional Cotroceni, la lansarea unui proiect derulat sub patronajul Administraţiei Prezidenţiale.
Singurul sportiv cu dizabilităţi acceptat la cel mai renumit ultramaraton din lume, Polgar Levente, de 37 de ani, şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident de tren la vârsta de 6 ani şi lucrează în construcţii. El va participa la cursa de 350 de mile, care va avea loc pe un traseu schimbat faţă de ediţia anterioară. Levi are la activ două participări, în 2016 şi 2017, la Ultramaratonul Montblanc, în lungime de 170 de kilometri, precum şi la alte competiţii din România.
[citeste si]
În 2016 a alergat peste 1.100 de kilometri în 14 zile, traversând România de la Jimbolia la Vama Veche. El este şi voluntar Invictus. Anul acesta, el intenţionează să alerge, după 6633 Arctic Ultra, de la Alba Iulia până în Laponia, iar de 1 Decembrie de la Alba Iulia la Curtea de Argeş, în semn de respect faţă de memoria Regelui Mihai, după cum a menţionat pentru Agerpres.
Ultimele două ediţii ale cursei de la Cercul Polar au fost câştigate de bistriţeanul Tiberiu Uşeriu, singurul concurent care a reuşit o astfel de performanţă. În cele nouă ediţii, doar 32 de participanţi au reuşit să ajungă la finish.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu