Policlinica MAI, în vizorul Corpului de control

Policlinica Ministerului de Interne este verificată de Corpul de control în legătură cu respectarea procedurilor interne de muncă specifică, la cererea expresă a ministrului Gabriel Berca, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru, informează Agerpres.

"E un control tematic, e acolo Corpul de control. După încheierea acestui control se face un raport de către angajaţii Corpului de control ai ministrului şi se propune ministrului o măsură", a precizat Militaru.

Referitor la ultimul caz șocant, în care Gheorghe Vlădan, angajat al MAI, a tras cu o armă de foc asupra persoanelor aflate într-un coafor din București, potrivit legislației în vigoare, avizul psihologic de obţinere a permisul de port armă nu e dat de MAI, a mai susținut Marius Militaru.

"Acest aviz, conform Legii nr. 295 privind armele şi muniţiile, e dat de cabinete specializate, deci nu MAI a dat aviz favorabil pentru obţinerea acestui permis port armă către angajatul Ministerului de Interne", a susţinut Marius Militaru.

Potrivit acestuia, atacatorul, angajat ca şofer, a fost supus unei testări psihologice pe care toţi angajaţii o fac anual, dar el, fiind conducător auto, a avut o testare psihologică specifică acestei categorii profesionale, pentru testarea capabilităţilor, abilităţilor de conducere, de rezistenţă, atenţie.

"Toţi angajaţii MAI sunt testaţi psihologic, dar această testare nu are capacitatea de a depista probleme de natură patologică sau psihiatrică, e doar un test psihologic orientativ", a afirmat Militaru, susținând că doar câteva categorii socio-profesionale pot obţine aviz de port armă: militarii, poliţiştii, indiferent că sunt în activitate sau în rezervă, magistraţii, funcţionarii publici învestiţi cu exerciţiul autorităţii publice.

Pentru a obține un aviz favorabil de port-armă, "completezi o cerere şi aduci un întreg dosar, unde e un aviz psihologic, ce nu e dat de Centrul psihologic al MAI, e dat de cabinete psihologice avizate, trebuie să aduci un aviz medical ce e avizat de Ministerul Sănătăţii, care să certifice că tu poţi să deţii o armă cu glonţ. După completarea acestui dosar eşti luat în evidenţă. Toţi cei care deţin arme în România sunt într-o evidenţă a Poliţiei, dar nu e o comisie a Poliţiei care dă avizul psihologic, ei doar preiau un dosar în baza unor avize de specialitate - psihologic de la cabinete autorizate, medical, în baza unor norme ale Ministerului Sănătăţii", a mai completat purtătorul de cuvânt al MAI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel