EXCLUSIV  Polifronie, ANM: Cum va fi vremea în ultimele zile din octombrie şi la început de noiembrie

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Meteorologul ANM Mirela Polifronie a spus, la DC News, cum va fi vremea în ultimele zile ale lunii octombrie 2021, dar şi în primele zile ale lunii noiembrie. 

„Ne aşteptăm mâine şi poimâine ca temperaturile să fie ridicate, vom avea o vreme lipsită de ploi. Ar fi ceva şanse duminică -  luni, în prima zi a lunii noiembrie să avem ploi slabe, burniţă, în sudul ţării. Însă vorbim despre ploi destul de slabe. (...) În acest weekend, din punct de vedere termic temperaturile vor fi în scădere. Sâmbătă şi duminică vom avea temperaturi între 11 şi 18 grade, cu 2-3 grade mai coborâte faţă de ziua de vineri, însă mai ridicate faţă de normal.

În regiunile intracarpatice ne aşteptăm la o vreme însorită, cer mai mult senin, fără precipitaţii. În sudul şi estul teritoriului nebulozitatea stratiformă să persiste pe aproape tot parcursul intervalului şi am putea avea, pe alocuri, ploi slabe sau burniţă. Temperaturi minime de asemenea mai coborâte în partea de est a Transilvaniei, însă la nivelul întregii ţări undeva cuprinse între 1 şi 10 grade. De asemenea, dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, în zonele joase de relief, ne aşteptăm să se semnaleze ceaţa.

În zona Capitalei vor fi ceva nori, nu neapărat o vreme însorită, însă temperaturi agreabile, 14-15 grade la orele amiezii, noaptea 4-7 grade în centru”, a explicat meteorologul ANM.

Cât priveşte precipitaţiile care sunt aşteptate în luna noiembrie, Mirela Polifronie a declarat: „Din păcate, regimul pluviometric va avea o tendinţă deficitară în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de normal. Ce înseamnă acest normal? Pentru noiembrie, o cantitate lunară, la nivelul întregii ţări, de 41,5 l/mp. Aşadar, în intracarpatic am putea atinge această cantitate, însă în Sud şi în Est să fie sub. Nici următoare luni, conform estimărilor sezoniere – decembrie, ianuarie, februarie – nu ne aşteptăm la cantităţi de precipitaţii importante, însă trebuie să luăm în calcul că vorbim despre estimări sezoniere, vorbim despre medii, ceea ce înseamnă că acestea netezesc de fapt valorile maxime – minime atât ale cantităţilor de precipitaţii cât şi ale temperaturilor”.

VIDEO: 

Youtube video image

Săptămâna 1 – 8 noiembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zona montană aferentă, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 8 – 15 noiembrie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Săptămâna 15 - 22 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel