Poliţia Animalelor, un proiect al lui Tudor Tim Ionescu (ALDE)

Poliţia Animalelor este un proiect de hotărâre al Primăriei Generale, ca divizie specializată în domeniul animalelor din cadrul Poliţiei Locale Bucureşti, împreună cu un dispecerat municipal special, proiectul afându-se,  joi, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Acelaşi proiect prevede folosirea animalelor în diverse evenimente culturale sau sportive, dar şi organizarea de târguri dedicate acestora.

„(...) Prioritară este înfiinţarea Poliţiei Animalelor la nivelul Municipiului Bucureşti. Poliţia Locală Bucureşti, conform Legii 155/2010, are în atribuţii, la articolul 6, punctul e, să constate contravenţii şi să aplice sancţiuni pentru nerespectarea legislaţiei privind animalele. Prin urmare, se va înfiinţa, până la sfârşitul anului, o divizie specializată în domeniul animalelor în cadrul Poliţiei Locale Bucureşti sub numele Poliţia Animalelor", se arată în proiectul de hotărâre, potrivi news.ro.

În prezent, o Poliţie a Animalelor este înfiinţată în cadrul Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

De asemenea, municipalitatea vrea ca adăposturile de animale existente să fie reamenajate şi transformate în centre de adopţii. Astfel, va exista inclusiv un spaţiu de interacţiune între animale şi cei care vor să le adopte, iar animalele vor fi împărţite în trei categorii: adoptabile imediat, animale care necesită reabilitare şi animale neadoptabile.

Mai mult, va fi creată o platformă online pentru ca cetăţenii să poată vedea animalele date spre adopţie şi să obţină informaţii despre ele şi vor fi implementate campanii de promovare pe reţelele de socializare, dar vor fi organizate şi târguri dedicate animalelor, în vederea adopţiei.

[citeste si]

Iniţiatorii proiectului propun ca, în colaborare cu primăriile de sector, să fie înfiinţate teritorial centre de adopţii gestionate de către serviciul de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei pentru ca cetăţenii să poată adopta animale pe principiul „adopţia lângă casă", dar şi mini dog-park-uri unde să se desfăşoare evenimente special dedicate animalelor.

O altă propunere prezentată în proiectul de hotărâre este de a oferi gratuit cursuri de disciplină canină persoanelor care adoptă căţei.

Proiectul mai urmăreşte folosirea animalelor abandonate în diverse activiăţi, precum socializarea cu copiii din centrele de plasament, cu persoanele vârstnice, dresarea câinilor pentru poliţia canină sau pentru transformarea lor în câini utilitari, precum şi uitilizarea animalelor în evenimente culturale sau sportive.

Potrivit proiectului de hotărâre, în Parcul Natural Văcăreşti ar putea fi înfiinţată o fermă a animalelor în care să fie organizate seminarii şcolare în aer liber, fiind, în acelaşi timp, un centru de cercetare a comportamentelor animalelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel