Poliția de frontieră de pe litoral se tranformă în Garda de Coastă

garda coasta
garda coasta

Guvernul a aprobat înfiinţarea Gărzii de Coastă în zona litoralului Mării Negre, a Dunării Maritime şi a Deltei Dunării, prin reorganizarea inspectoratelor judeţene ale poliţiei de frontieră Tulcea, Constanţa, Călăraşi şi Giurgiu.

În urma deciziei Guvernului, inspectoratele judeţene ale Poliţiei de Frontieră din Constanţa, Tulcea, Călăraşi şi Giurgiu se vor transforma în Garda de Coastă, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, spunea, la sfârşitul lunii martie, că aproximativ 350 de poliţişti de frontieră de la patru inspectorate judeţene îşi vor pierde posturile în urma constituirii Gărzii de Coastă, prin "unificarea" celor patru inspectorate.  "Practic, încercăm să fim mai eficienţi şi, totodată, încercăm să diminuăm anumite cheltuieli, iar prin unificarea celor patru inspectorate judeţene practic reducem cu aproximativ 350 de posturi, care nu se vor mai regăsi în noua structură şi aici cred că este un lucru important pentru că vom avea cheltuieli mai puţine", spunea ministrul de Interne, într-o vizită la Constanţa.

Fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, spunea, în septembrie 2010, că odată cu înfiinţarea Gărzii de Coastă nu se vor face disponibilizări, dar că vor dispărea unele structuri paralele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel