Poliția din Cehia recunoaște că a primit un pont despre atacatorul din Praga. Cum i-a fentat pe oamenii legii

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Poliția cehă a primit un pont despre atacatorul de la universitate cu puțin timp înainte ca acesta să comită masacrul.

Autoritățile au primit informări despre un student în vârstă de 24 de ani la filozofie de la Universitatea Charles, conform CNN

Despre acest lucru a vorbit președintele poliției cehe, Martin Vondrášek, într-o conferință de presă.

Șeful poliției a spus că informațiile pe care le-a primit până acum indică faptul că atacatorul și-a luat viața după atac, dar acest lucru nu este încă confirmat. El a spus că suspectul nu a fost identificat oficial din cauza gravității rănilor suferite.

CITEȘTE ȘI       -       Atac armat cu morți în centrul orașului Praga. Prima fotografie cu agresorul / Reuters / video+foto

Poliția cehă, fentată de atacator

Șeful poliției a spus că autoritățile aveau informații despre student înainte de incident, spunând că au primit un pont care spunea că acesta se deplasează din localitatea sa natală Hostouň la Praga cu intenția de a-și lua viața. La scurt timp după aceea, au primit informații că un bărbat despre care se crede că este tatăl suspectului, a fost găsit mort în Hostouň.

Vondrášek a spus că poliția știa că suspectul a avut un curs la ora 14:00 și a evacuat clădirea în care urma să aibă loc respectivul curs.

Apoi, chiar în acel moment, poliția a primit apoi un apel despre un atac într-o altă clădire din campus, potrivit șefului poliției. Acesta s-a dovedit a fi chiar atacul care a ucis și rănit zeci de oameni.

VEZI ȘI       -      Imaginile groazei din Praga. Atacatorul, surprins în timp ce țintește civilii. Oamenii au stat refugiați pe cornișa unei clădiri / foto

Atacatorul avea permis de port armă

Bărbatul suspectat că a ucis cel puțin 15 persoane la Universitatea Charles din Praga avea un permis de armă și deținea mai multe arme, potrivit președintelui poliției cehe, Martin Vondrášek.

Cehia are legi relativ liberale asupra armelor în comparație cu restul Uniunii Europene. Pentru a obține o armă în mod legal, o persoană are nevoie de o licență oficială de armă de foc, care necesită un examen medical, un examen de competență în arme și un cazier curat.

Potrivit statisticilor oficiale ale poliției, peste 300.000 de persoane au permis legal de a deține o armă. Începând cu 2022, aproape 1 milion de arme deținute în mod legal au fost înregistrate oficial în Republica Cehă.

Atacatorul avea vârsta de 24 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel