Poliția elvețiană investighează un magazin de schi din Davos din cauza unui semn pe care scria "fără echipament pentru evrei"

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Hotelul-restaurant de la stațiunea montană Pischa, în apropiere de Davos, a declarat că nu mai împrumută echipament "fraților noștri evrei" după câteva "incidente foarte enervante", inclusiv un presupus furt al unei sănii.

Hotelul-restaurant de la stațiunea montană Pischa, în apropiere de Davos, a declarat că nu mai împrumută echipament "fraților noștri evrei" după câteva "incidente foarte enervante", inclusiv un presupus furt al unei sănii.

Semnul era în ebraică și părea să vizeze numărul tot mai mare de evrei care vizitează stațiunea în ultimii ani.

Davos este binecunoscut pentru că găzduiește întâlnirea anuală de iarnă a liderilor politici și de afaceri.

Poliția din regiunea Graubunden a declarat că a început o anchetă privind o posibilă încălcare a legilor privind discriminarea și incitarea la ură.

"Afișul este indiscutabil discriminatoriu. Aici vorbim de antisemitism", a declarat Jonathan Kreutner, șeful Federației elvețiene a comunităților evreiești. 

El a adăugat: "Un întreg grup de oaspeți este etichetat colectiv din cauza aspectului și a originii lor."

Acțiuni în justiție

Kreutner a declarat că federația plănuiește o acțiune în justiție, dar că probabil va aștepta ca procurorul regional să investigheze.

Hotelul-restaurant Pischa a declarat pentru site-ul elvețian Blick că semnul nu are "nimic de-a face cu antisemitismul" și că are mulți oaspeți evrei "minunați".

Cu toate acestea, și-a cerut scuze și a spus că semnul a fost formulat greșit. Acum a fost dat jos.

Inițial, a declarat presei locale că are probleme cu echipamentul care este lăsat pe pârtii sau, uneori, nereturnat.

Șeful agenției de turism din Davos ar fi fost citat anul trecut într-un ziar local, spunând că unii turiști evrei "au în mod clar dificultăți în a accepta și a respecta regulile de conviețuire aici".

El a dat exemplul aruncării de gunoaie și a spus că "regulile nu sunt, din păcate, respectate, în special de evreii ortodocși".

Kreutner a declarat că numărul tot mai mare de evrei care își petrec vacanța în Davos indică faptul că aceștia "se simt în mod clar foarte bine" acolo.

Dar a spus că alții par să aibă "o atitudine complet diferită față de oaspeții evrei" și că este "evident că multe lucruri merg prost aici".

Markus Berger, purtătorul de cuvânt al Turismului Elvețian, a declarat pentru Blick că semnul a fost un "incident nefericit" și a spus că nu există o "problemă sistemică" cu antisemitismul în stațiunile sale montane, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel