Poliția Germană a împușcat un bărbat care a atacat o demonstrație de dreapta, islamofobă, în Mannheim

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Poliția germană a declarat că a împușcat și rănit un bărbat care a atacat o demonstrație de dreapta în orașul Mannheim din sud-vestul Germaniei, vineri, scrie Reuters.

Autoritățile au spus că nu pot oferi încă detalii despre gravitatea rănilor suferite de persoanele adunate în piața centrală Marktplatz a orașului.

O transmisie live de la aceeași locație realizată de activistul anti-Islam Michael Stuerzenberger arăta cum acesta, în vârstă de 59 de ani, se pregătea să se adreseze unui mic grup de oameni.

„O armă de foc a fost folosită împotriva atacatorului,” a declarat poliția din Mannheim într-un comunicat. Un elicopter de salvare a fost prezent la fața locului și tramvaiele din zonă au fost suspendate.

Imagini care circulă pe rețelele sociale, purtând un watermark legat de turneul său de lobby anti-Islam "Open Eyes", arată un bărbat cu barbă atacând oameni în piață cu un cuțit, unul dintre ei suferind o tăietură adâncă la picior.

Stuerzenberger, care se descrie ca un jurnalist critic la adresa Islamului, a fost membru al mai multor organizații de extremă dreaptă anti-Islam, inclusiv mișcarea PEGIDA, care organizează marșuri regulate în orașe, în special în estul Germaniei.

În filmări se vede un polițist trăgând în atacator în timp ce acesta se luptă pe jos cu un alt bărbat, după care se rostogolește de durere pe pavaj.

Nu a existat niciun pericol imediat pentru public, a spus poliția într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel