Poliţia japoneză caută cadavre în jurul centralei Fukushima

centrala nucleara fukushima
centrala nucleara fukushima

Poliţia japoneză a început joi să caute victime ale cutremurului urmat de un tsunami, în jurul centralei nucleare avariate de la Fukushima (nord-est), unde continuau lucrările de pompare a apei contaminate.

Pentru prima dată de la 11 martie, ziua cutremurului cu magnitudinea 9, urmat de un tsunami uriaş, pe coastele de la Pacific în dreptul localităţii Tohoku, în nord-estul Japoniei, aproximativ 330 de poliţişti, îmbrăcaţi în costume şi măşti de protecţie, vor căuta între dărâmături, într-o zonă până acum necercetată, pe o rază de zece kilometri, în jurul instalaţiei nucleare, relatează Mediafax.

După catastrofa nucleară de la Fukushima Daiichi (numărul 1), autorităţile au evacuat populaţia care locuia pe o rază de 20 de kilometri în jurul acesteia, din cauza emisiilor radioactive. La 3 aprilie, poliţia a efectuat căutări doar în zona cuprinsă între zece şi 20 de kilometri.

"Căutările au început către ora 10.00 (4.00, ora României) şi se vor încheia la apus", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din prefectura Fukushima.

"Este dificil de estimat numărul persoanelor date dispărute în regiune. Trebuie să le găsim cât mai repede posibil", a adăugat el. "Dacă aceste corpuri (neînsufleţite) degajă un nivel prea mare de radioactivitate, va fi necesar să le spălăm înainte să le autopsiem şi să le depunem la morgă", a subliniat el.

Bilanţul morţilor nu este definitiv. Potrivit datelor poliţiei, în continuare provizorii, 13.349 de persoane au fost ucise de curemurul urmat de tsunami, iar alte 14.867 sunt date dispărute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel