În Ucraina, 405 de angajați ai poliției Naționale au fost concediați pentru că nu s-au vaccinat.
Poliţia Naţională a Ucrainei a concediat 405 angajaţi pentru că nu erau vaccinaţi, a anunţat şeful Poliţiei Naţionale, Ihor Klimenko, în cadrul unei conferinţe de presă, scrie 112international, citat de Monitorul Apărării.
„405 angajaţi nevaccinaţi au fost concediaţi din Poliţia Naţională a Ucrainei. Erau nevaccinaţi şi îşi puneau în pericol colegii”, a anunţat Klimenko.
Potrivit acestuia, în cadrul Poliţiei Naţionale, 2.500 de persoane au COVID-19 în prezent, însă 95% din întregul personal al poliţiei a fost vaccinat împotriva coronavirusului.
În Ucraina, din 8 noiembrie, toţi oficialii şi profesorii nevaccinaţi vor fi suspendaţi. Această regulă nu se aplică persoanelor care au fost sfătuite de medici să nu se vaccineze.
În octombrie, Cabinetul Miniştrilor din Ucraina a aprobat procedura privind suspendarea angajaţilor nevaccinaţi din companii, instituţii şi organizaţii în care este necesară vaccinarea împotriva coronavirusului.
Totodată, ministrul ucrainean al sănătăţii a anunţat, pe 9 noiembrie, că, în curând, şi medicii vor fi suspendaţi dacă nu vor fi vaccinaţi. În prezent, 80% din personalul medical din Ucraina este vaccinat.
Alte domenii în care ar putea fi aplicată această măsură sunt: instituţiile din domeniul serviciilor sociale, instituţiile pentru protecţia copilului, centrele de reabilitare, companiile, instituţiile şi organizaţiile de importanţă strategică pentru economia şi securitatea statului, potrivit Deschide.md.
Guvernul Slovaciei, ţară care a înregistrat miercuri un nou record de infectări zilnice de la începutul pandemiei de coronavirus, a anunţat că nu va mai plăti salariile angajaţilor care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19, nu au trecut prin boală sau nu au efectuat recent un test PCR, relatează EFE.
Noua decizie guvernamentală prevede şi controale ale poliţiei pentru a supraveghea la respectarea restricţiilor, cu posibilitatea de a se dispune închiderea companiilor care încalcă această prevedere. Norma generală prevede că slovacii care nu au certificat verde să fie trimişi în concediu fără plată, deşi companiile pot stabili condiţii speciale pentru ca angajaţii lor să lucreze de acasă (telemuncă), pentru aceia dintre ei care nu se pot prezenta la serviciu (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News