Poliţia norvegiană a recunoscut că a ales un itinerariu prea lung spre insula Utoeya

aerial-view-of-utoeya-island
aerial-view-of-utoeya-island

Poliţia norvegiană, criticată pentru că a avut nevoie de o oră pentru a-l aresta pe autorul atacului armat de pe insula Utoeya, la 22 iulie, a recunoscut marţi că a ales un itinerariu mai lung decât era necesar pentru a ajunge pe insulă, relatează postul public de televiziune NRK, citat de Mediafax.

Conform NRK, echipa de intervenţie specială a poliţiei venită de la Oslo, oraş situat la circa 40 de kilometri de lacul unde se află insula Utoeya, s-a îmbarcat pe o barcă la 3,6 kilometri de insulă, în timp ce ar fi putut pleca de la un chei situat la numai 670 de metri de locul în care a avut loc masacrul.

"S-a dovedit că (locul ales pentru lansarea la apă a ambarcaţiunii poliţiei) era puţin adecvat", a declarat pentru televiziune Johan Fredriksen, un reprezentant al poliţiei din Oslo.

O înregistrare video realizată de un amator, postată pe site-ul NRK, arată zece poliţişti la bordul unei mici bărci pneumatice roşii. Conform presei, această ambarcaţiune era supraîncărcată şi poliţia a afirmat că a înregistrat o pană de motor.

Poliţiştii s-au îmbarcat în final la bordul unor bărci civile, mai rapide, venite în întâmpinarea lor, ceea ce le-a permis să câştige aproximativ zece minute, potrivit versiunii oficiale.

Fredriksen a refuzat marţi să facă vreun comentariu asupra întârzierii provocate probabil de alegerea itinerariului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel