Poliţia Română, "remediu" pentru şoferii agresivi. E disponibil din 27 februarie 2022

Foto: DGPMB
Foto: DGPMB

Poliţia Română a transmis un mesaj cu privire la modificările aduse Codului Rutier. 

"'Dați-vă bhă… că trec eu!'

Pe cei care se găsesc în categoria care se deplasează succesiv de pe o bandă de circulație pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depășirii unui șir de vehicule care circulă în același sens, îi anunțăm că s-a găsit un 'remediu'.

Disponibil din 27 februarie 2022, acesta promite o amendă de 580 de lei, până la 725 de lei, la care se adaugă și o pauză de 30 de zile de la condus, pentru contemplare asupra comportamentului agresiv precum cel de mai sus.

Fiind doar una dintre acțiunile care definesc comportamentul agresiv în trafic, am decis să împărțim noile reglementări în mai multe postări, fiind mai lejer de „digerat”. Informați-vă corect și conduceți regulamentar!", transmite Poliţia Română pe Facebook.

Vezi şi: Controversă cu amenzile. Titi Aur, despre şoferii nemulţumiţi: Nu te poţi plânge că e sancţiunea mare, pur şi simplu nu încalci legea!

Titi Aur a vorbit despre rolul poliției rutiere și creșterea sancțiunilor pentru încălcarea legii, în exclusivitate pentru DC NEWS.

„Unii se plâng că acum cresc și amenzile pe lângă facturi, de unde să mai plătească omul și amenzi? Păi unii nu înțeleg că amenzile sunt făcute ca să nu le plătești, asta este ideea. Cu cât faci o amendă mai mare, cu atât este mai puțin probabil că o să plătești. Dacă îți asumi totuși să o plătești înseamnă că ai încălcat conștient viteza.

Unii zic «Păi dacă merg cu peste 70 km/h la oră față de limita legală îmi ia permisul pe patru luni. Nu se poate, că sunt șofer profesionist, las familia fără pâine pe masă patru luni întregi». Păi cine te pune să încalci așa legea? Nu e o taxă, nu se ia permisul că așa vrea cineva, ci pentru încălcarea legii. Mai avem puțin și o să vină criminalii și o să spună că nu se poate să stea 20 de ani la închisoare pentru omor. În zona aceasta ochim.

Sancțiunile, amenzile, suspendările, anii de închisoare sunt făcute să nu faci anumite fapte. Nu te poți plânge că e amenda mare, pur și simplu nu încalci legea”, a conchis Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel