Poliția se dezice de propriul purtător de cuvânt, care ne-a recomandat să nu intervenim în conflictele stradale

Christian_Ciocan
Christian_Ciocan

Poliția Capitalei se dezice de propriul purtător de cuvânt Christian Ciocan, care recomandase oamenilor să nu mai intervină în conflictele stradale. Ba chiar îi avertiza că vor fi cercetați alături de făptaș. Colegii săi de la Poliția Capitalei au transmis un comunicat în care atrag atenția că acestea sunt opiniile personale ale lui Ciocan și în niciun caz poziția instituției.

Declaraţiile făcute de comisarul-şef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, privind atitudinea pe care cetăţenii trebuie să o aibă în momentul în care sunt martorii unei fapte antisociale nu reprezintă punctul de vedere oficial al Poliţiei, aceste afirmaţii fiind strict personale, precizează DGPMB.

Direcția Generală a Poliției Municipiului București (DGPMB) menţionează că prin toată activitatea pe care o desfăşoară, urmăreşte creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni, în slujba cărora se află. „Poliţia Capitalei doreşte un parteneriat real cu cetăţenii, cu societatea civilă, cu mass-media, încurajează participarea comunităţii la prevenirea faptelor antisociale şi mulţumeşte celor care prin responsabilitate şi spirit civic contribuie la asigurarea unui climat de siguranţă publică. Prevenirea şi combaterea criminalităţii poate fi înfăptuită mai eficient de Poliţie în colaborare cu alte instituţii sau organizaţii, precum şi cu sprijinul cetăţenilor. Împreună vom fi mai puternici”, se afirmă în comunicatul DGPMB.

Reacţia DGPMB vine în urma apariţiei în presa centrală a declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei care le-a recomandat oamenilor să nu intervină în conflictele din stradă. „În primul rând este foarte riscant. Pot oricând să devină ei înşişi victime. Conflictul iniţial poate fi extins dacă este vorba despre o încăierare între bande sau găşti de cartier. Nici nu mai suntem înainte de 1989, când din simţ civic orice cetăţean trebuia să intervină. Astăzi, în 2010, suntem stat european şi este dreptul Poliţiei, dar şi obligaţia acesteia să o facă. Cei care asistă la cazuri de agresiune în stradă trebuie să anunţe de îndată la 112. Există apoi un alt risc, cel al comiterii unei infracţiuni. Cei care intervin pot la rândul lor să devină subiect de cercetare, dacă în cazul intervenţiei lor încalcă legea”, a mai precizat poliţistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel