„Poliția secretă” a Chinei este activă în Taiwan. Temeri la Taipei

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Biroul de Securitate Națională din Taiwan a confirmat că „poliția secretă” a Republicii Populare Chineze este activă în Taiwan.

Directorul general al Biroului de Securitate Națională (NSB) din Taiwan, Tsai Ming-yen, a confirmat în timpul unei sesiuni de interpelare la Yuanul Legislativ că „poliția secretă de peste mări” a Chinei poate fi activă în Taiwan, scrie Taiwan News.

Problema a fost centrul discuțiilor dintre Tsai și mai mulți parlamentari în timpul interpelării de miercuri. Parlamentarul Lo Chih-cheng a spus că „posturile de poliție secrete de peste mări”, presupus deghizate în „centre de servicii chineze de peste mări” și „stații de servicii de poliție de peste mări”, au fost acuzate de spionaj și amenințări la adresa cetățenilor chinezi de peste mări.

Există cel puțin 102 baze în 53 de țări de pe toate continentele, majoritatea fiind în Europa. În timp ce China ar putea să nu îndrăznească să înființeze „stații de servicii de poliție” în Taiwan, Luo a spus că, prin părți și organizații afiliate, ar putea supraveghea cetățenii chinezi din Taiwan. El a adăugat că în Taiwan, cetățenii și membrii familiilor chinezi ar trebui să se poată bucura de libertate și protecție.

Când Luo a întrebat dacă teoria lui despre supravegherea chineză este adevărată, Tsai a răspuns: „Da, (organizațiile) există”. Cu toate acestea, NSB poate urmări activitățile organizațiilor doar dacă apar comportamente ilegale.

„În prezent investigăm”, a spus Tsai.

Parlamentarul Liu Shyh-fang a dat exemplul editorului chinez Li Yenh, mai cunoscut sub numele de Fu Cha sau Fuschia, care a fost arestat recent la Shanghai. Biroul pentru Afaceri din Taiwan din China a declarat în timpul unei conferințe de presă că Li este investigat pentru că este implicat în „activități care pun în pericol securitatea națională”.

Liu a spus că Li ar fi călătorit în China pentru a renunța la cetățenie, astfel încât să poată fi naturalizat în Taiwan.

Cazul evidențiază gravitatea problemei activității poliției de peste mări a securității Chinei și, potrivit lui Liu, „amenință indirect cetățenii chinezi de peste mări, inclusiv în Taiwan”.

Având în vedere că NSB este conștient de astfel de activități, Wang a cerut NSB să acorde prioritate investigației infiltrației Chinei în Taiwan, deoarece „infiltrarea din interior este cea mai periculoasă” în comparație cu amenințările externe. Dacă vreo lege are nevoie de amendamente pentru a acoperi mai bine activitatea polițienească a Chinei de peste mări, NSB ar trebui să raporteze Yuanul Legislativ cât mai curând posibil, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel