EXCLUSIV  Politica promisiunilor vânzătoare de vise: Cum este folosită comunitatea LGBT în campaniile electorale

Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

În fiecare campanie electorală, candidații își îndreaptă atenția către comunitatea LGBT, folosindu-se de aceasta pentru a câștiga voturi.

O dată la cinci ani, în campania electorală, ochii candidaților la Președinția României se deschid mai larg și încep să vadă pe toată lumea. Nu știu cum de se întâmplă doar în perioada respectivă, cert este că nu lasă pe nimeni în spate. Cel puțin așa susțin ei.

Comunitatea LGBT, căci despre ea este vorba, se transformă într-o armă pentru unii candidați și într-o jucărie pentru alții. Un candidat alege să arunce cu săgeți, invocând religia, familia, scrierile sfinte și altele. Alt candidat (ori altă candidată, după caz) devine subit susținător, peste noapte, deși poate a votat "DA" la referendumul din 2019 ori a susținut la toate televiziunile - când nu era campanie electorală, da? - că nu susține sub nicio formă comunitatea LGBT ori că nu are "niciun fel de problemă atât timp cât rămân între cei patru pereți ai casei".

Cum timpul le rezolvă pe toate - după un an sau doi de când și-a declarat homofobia, candidatul ori candidata noastră și-a dat seama că nu are chiar o problemă cu membrii comunității LGBT, ba mai mult, apar promisiunile unui parteneriat civil. Mai lipsește să apară în vreo conferință de presă cu steagul LGBT în piept. Și nu mă înțelegeți greșit, nu mă deranjează faptul că suntem susținuți, ci mă deranjează că se întâmplă asta doar în campanie.

Unii candidați se folosesc de noi pentru a strânge electorat, iar după alegeri nu ne mai bagă nimeni în seamă. Povestea se repetă la fiecare cinci ani și ne-am cam săturat să fim marionetele politicienilor, jucăria lor. Se fac declarații de susținere, dar nimeni nu acceptă o dezbatere cu un membru al comunității sau cu un non-membru pe tema asta. 

Stimați politicieni, pentru voturi știm că sunteți în stare de orice. Cred, însă, că a sosit momentul să vă duceți la bun sfârșit promisiunile, iar cei care abia ies la lumină și candidează pentru scaunul de la Cotroceni (și nu numai pentru acel fotoliu, ci pentru orice funcție în stat), să își amintească ce au promis atunci când ajung sus. 

"Treaba cu gay-ii", așa cum o numesc unii politicieni, e o treabă de care toți vorbesc atunci când le convine, dar niciunul nu face ceva în acest sens. Degeaba veniți cu "susțin parteneriatul civil, fără nicio discuție", dacă atunci când vi se cere să vorbiți despre asta nu o faceți, iar după ce câștigați alegerile nu vă mai interesează. Suntem sătui până peste cap.

Cădem în plasa voastră de fiecare dată, vă votăm, iar finalul este mereu același, tras la indigo. Veniți în fața electoratului, în fața comunității, exprimați-vă clar ideile și planurile pe care le aveți pentru comunitatea LGBT, dați-vă cuvântul că veți pune în aplicare acele lucruri, iar mai apoi ne puteți cere votul. Până atunci, nu mai folosiți gay-ii în campanii.

Unicul politician care a arătat cu adevărat că este susținătorul comunității LGBT este Nicu Ștefănuță. Un politician care a urcat pe scena din Parcul Izvor în ziua Pride-ului și a vorbit cu noi, ne-a arătat susținere, și a făcut-o mereu indiferent dacă era campanie electorală sau nu. Luați exemplu de la el, asta înseamnă să susții. Susținerea trebuie arătată și prin fapte, nu doar prin vorbe. 

Unii candidați sunt conștienți de faptul că suntem folosiți, declarând că "ei sunt foarte supăraţi pentru că sunt folosiţi cumva ca masă de manevră, în alegeri, la patru ani se aduce vorba despre ei, dar de fapt nimeni nu are o aplecare serioasă asupra parteneriatului civil". Culmea, declarația asta a fost făcută cu puțin timp înainte ca persoana respectivă să-și anunțe candidatura la prezidențiale. Ne jucăm de-a psihologia inversă, nu? Ei, din păcate pentru voi, nu mai merge așa.

Vrem fapte, nu vorbe! Lingușelile ca declarația de mai sus nu mai funcționează. Vreți votul nostru? Atunci arătați că îl meritați, nu ne mai folosiți. Nu mai putem aștepta 5 ani, că vrem și noi să ne căsătorim, să ne facem o familie, să fim recunoscuți drept familie. Drepturi, asta vrem, nu povești de adormit copiii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel