Politician austriac de extremă-dreapta, împiedicat de poliția elvețiană să susțină un discurs: "A oprit curentul electric, m-a încătușat"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Un politician austriac de extremă-dreapta a fost împiedicat de poliție să vorbească la un eveniment în cantonul elvețian Aargau.

Martin Sellner, liderul Mișcării Identitariene - clasificat în 2019 de serviciul de informații interne al Germaniei ca fiind un grup de extremă dreapta, în semn de îngrijorare oficială cu privire la radicalii cu vederi anti-islamice și rasiste - se deplasase la Tegerfelden pentru a susține o prezentare la evenimentul organizat de un grup elvețian numit "Junge Tat" (Tânără faptă).

Sellner plănuise să vorbească despre "remigrație", un concept prin care unii imigranți ar putea fi forțați să plece - chiar dacă au cetățenie, potrivit Reuters.

"A oprit curentul electric, m-a încătușat"

"Poliția din Kantonul Aargau, Elveția, a luat cu asalt un discurs, a oprit curentul electric, m-a încătușat și m-a împins", a scris Sellner pe platforma de socializare X. "Nu am voie să intru în Aargau timp de 2 luni".

Poliția din Aargau a confirmat că a închis evenimentul după ce organizatorii nu s-au conformat unei solicitări în acest sens.

"Pentru a asigura siguranța publică și a preveni confruntările cu persoane din tabăra adversă, vorbitorul de la eveniment a fost oprit și i s-a ordonat să părăsească teritoriul cantonal", a precizat poliția din Aargau într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel