Politician prins cu droguri în Parlament. Bogdan Chirieac: Toți membrii Guvernului să fie testați

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că toți membrii Guvernului și ai Parlamentului ar trebui să fie testați periodic împotriva consumului de droguri.

Bogdan Chirieac, analist politic, s-a aflat vineri seara în direct la România TV, unde a reacționat după ce un politician de la AUR a fost prins cu droguri asupra sa în Parlamentul României. 

”Prin alte țări, consumatorii nu sunt băgați la pușcărie, sunt duși eventual la dezintoxicare. Eu cred că după ce s-a întâmplat astăzi, ar trebui să treacă prin Ordonanță de Urgență, să o treacă domnul Cîțu, ca toți membrii Guvernului, toți, și toți membrii Parlamentului, să fie testați la Spitalul Militar, o dată la șase luni de zile, dacă au consumat sau nu droguri. În felul acesta s-ar opri și alte speculații cu privire la alți consumatori de droguri de prin Guvern. Acum, la Parlament, avem dovada. Un drog ușor, cannabis. Mircea Gheorgheosu, dar a avut bunul simț să demisioneze din partid. Imediat ce l-au prins a demisionat. Alții care au fost prinși cu nu știu ce, după 20 de ani, nu au simțit nevoia nici să își ceară scuze, dar să mai și demisioneze din partid. (...) Cred că România este în acest caz unul dintre puținele state din lumea civilizată care pedepsește consumul propriu de drog. În toate statele civilizate se trimite la dezintoxicare, sunt aceia gen ”alcoolici anonimi”, nu insinuez că demnitari înalți din România s-or fi dus pe acolo, de rang foarte înalt uneori, dar sunt ONG-uri care se ocupă de așa ceva și nu îi bagă la pușcărie”, a comentat Bogdan Chirieac. 

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV  Canabis la AUR. Guşă: Iese din schemă. Alte partide vor să ocupe acest loc / video

Ce spune Legea din România

În Legea 143/2000 este prevăzut ca ”în cazul în care nu se dovedește printr-o constatare medico-legală, sau expertiză de specialitate că inculpații sunt consumatori dependenți de droguri și nici a faptului că au deținut droguri în vederea consumului propriu, nu sunt întrunite elemente constitutive ale infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu”. 

De asemenea, în Articolul 4 din Lege este prevăzut astfel, ”cultivarea, producerea, fabricarea, extragerea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu fără drept, se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă penală”. 

Mircea Gheorgheosu, prins cu droguri în Parlament

Mircea Gheorgheosu a anunţat vineri că şi-a dat demisia din toate funcţiile pe care le deţine în Parlament şi în Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR).

Conform unor surse judiciare, citate de Agerpres, Mircea Gheorgheosu a fost dus la Secţia 17 Poliţie, după ce lucrători de la Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) de la Parlament ar fi găsit asupra sa un plic cu marijuana.

”Până la finalizarea cercetărilor legale asupra faptelor pentru care sunt suspectat, îmi dau demisia din toate funcţiile pe care le deţin în Parlament şi în partidul Alianţa pentru Unirea Românilor. Rămân cu sufletul alături de toţi colegii şi prietenii care, cu dăruire şi devotament, vor continua să-şi dedice viaţa în serviciul binelui”, precizează Gheorgheosu într-o declaraţie de presă transmisă Agerpres de către Biroul de comunicare al AUR.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: DEMISIE din Parlament și din AUR. Dosar la DIICOT, după ce Poliția a fost chemată de SPP la Parlament. Reacția lui Simion

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel