Politiciana franceză Segolene Royal este în favoarea echipelor mixte

Politiciana franceză Segolene Royal a declarat, pentru Yahoo, că este în favoarea apariţiei unor echipe mixte la fotbal, relatează France Football.

"Ar fi formidabile nişte echipe mixte! Se va spune că este imposibil, ce trăncăneşte asta, dar de ce nu fotbal cu echipe mixte? Vă închipuiţi ce spectacol ar fi?", a spus Segolene Royal, fostă candidată la preşedinţia Franţei, în 2007, şi fostă ministră a Mediului şi Energiei (2014-2017).

Royal este încântată de entuziasmul stârnit de Cupa Mondială feminină organizată de Franţa şi de parcursul echipei ţării gazdă: "În câteva săptămâni, aceste sportive au făcut mai mult pentru cauza femeilor decât luni şi ani de discursuri şi de lupte. Transformarea fetiţelor în aceste sportive puternice, eficace, vesele şi feminine (...) este extraordinară."

Royal a vorbit despre învăţămintele care trebuie trase după acest Mondial reuşit. Toate federaţiile sportive trebuie "să analizeze discriminările inconştiente sau pe deplin conştiente sub pretextul că sportul feminin este un subsport", a spus politiciana. Ea a cerut ca "la viitoarele Jocuri Olimpice, televiziunile să transmită în proporţii egale sport feminin şi masculin".

Preocuparea pentru egalitate a făcut-o pe Royal să ceară ca finalele feminine ale turneului de tenis de la Roland Garros să se joace în cinci seturi, ca în competiţia masculină, şi să se stabilească prin tragere la sorţi care dintre cele două finale se va disputa duminică (cea feminină este întotdeauna programată sâmbăta).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel