Cluburile din Premier League sunt „complet imorale", iar jucătorii ar trebui să fie primii care își sacrifică salariile, în timpul pandemiei, au transmis politicienii britanici.
Cluburile din Premier League sunt „complet imorale", iar jucătorii ar trebui să fie primii care își sacrifică salariile, în timpul pandemiei, au transmis politicienii britanici, conform BBC.
Julian Knight, președintele comisiei parlamentare pentru sport, media, cultură și digital, a condamnat acțiunile unor cluburi din prima ligă engleză de fotbal, care au încetat activitatea personalului non-sportiv.
Tottenham, Newcastle și Norwich City au ales să utilizeze ajutorul guvernamental pentru retenția joburilor personalului, în timpul crizei provocate de Covid-19.
„Este complet inacceptabil", a transmis Knight. „Acest lucru expune economia nebunească din fotbalul englezesc și lipsa completă de moralitate din nucleul acesteia".
Primarul Londrei, Sadiq Khan, a explicat pentru BBC că jucătorii din prima ligă ar trebui să fie cei care să „preia responsabilitatea".
„Eu mereu am crezut că cei care o duc cel mai rău ar trebui să primească cel mai mare ajutor", a spus primarul. „Fotbaliștii plătiți cu mulți bani sunt cei care ar trebui să preia responsabilitatea și ar trebui să fie primii care, cu tot respectul, să-și sacrifice salariu, nu cel care difuzează fotbalul sau cel care furnizează provizii sau cel care nu primește nici măcar o fracțiune din salariile pe care le au fotbaliștii din Premier League".
„Ar trebui să meargă la înaintare cei cu umerii cei mai lați, care pot duce cele mai mari greutăți și care au o grămadă de economii strânse, nu cei care lucrează în catering sau în hotelier, care probabil n-au vreo economie și trăiesc de pe o săptămână pe alta și care probabil nu vor primi banii guvernamentali timp de 5 săptămâni", a continuat primarul Londrei.
„Nu pentru acest lucru a fost făcută legea. Nu este construită (pentru ca echipele, n.r.) să plătească fotbaliștii cu sute de mii de lire, în timp vor concediu plătit de stat de sute de lire pentru personal", a spus parlamentarul britanic.
„Nu știu dacă ministerul Finanțelor poate sau nu poate respinge aceste aplicații. Însă, în același timp, cred că fotbalul trebuie să se uite bine de tot în oglindă, să vadă dacă este moral sau nu și dacă nu ar fi mai bine să vorbească cu jucătorii pentru a putea să-și plătească personalul cu 100% din salariu, în loc să apeleze la banii guvernamentali care presupun plata a 80% din salariu", a mai spus Knight.
Bineînțeles, unele cluburi englezești au apelat la astfel de scheme de suport pentru personalul care nu joacă fotbal, la fel ca alte mari cluburi din Europa, precum Barcelona și Juventus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci