Politicienii care vor putea locui absolut gratuit în vilele RAPPS, pe banii noștri

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Află în articol cine sunt politicienii care pot locui gratuit în vilele statului.

Au fost modificate ordonanţele de Guvern legate de locuinţele de serviciu şi vilele de protocol ale statului. Potrivit unei hotărâri de Guvern trecută pe neobservate, de acum încolo pot să locuiască în vile de protocol absolut gratuit, relatează Antena 3 CNN.

"Pot beneficia de locuinţe de protocol, la cerere, cu plata chiriei prevăzute de lege, persoanele care îndeplinesc următoarele funcţii publice: vicepreşedinţi ai Senatului şi ai Camerei Deputaţilor, miniştri şi asimilaţi ai acestora, precum şi preşedintele Consiliului Legislativ şi Avocatul Poporului", se arată în normele prevăzute de Guvernul României.

Noile beneficii pe care le vor avea politicienii

Există o plată a chiriei prevăzută de legea iniţială, dar modificarea cadrului legislativ aduce mai multe noi privilegii, potrivit sursei citate.

"Pentru locuinţele de protocol, chiria şi cheltuielile de întreţinere pentru energie, gaze, apa, canal, amortizarea şi uzura mijloacelor fixe şi obiectelor de inventar, după caz, taxele şi impozitele pe clădiri şi terenuri se decontează de instituţiile publice în care îşi desfăşoară activitatea beneficiarii", se arată în noua reglementare. 

Prin urmare, aceste cheltuieli nu sunt plătite de politicieni, ci de instituțiile publice în care aceste persoane își desfășoară activitatea. De unde vin banii acestor instituții? De la noi, cetățenii. Cu alte cuvinte, toți cei care se încadrează în această ordonanță și fac o cerere pentru a primi o casă de la RAPPS, vor putea locui în vile absolut gratuit, asta deși până acum erau obligați să plătească chiria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel