Polițiști condamnați pentru fotografierea unor cadavre. Criminalul a ucis pentru a câștiga la loterie

Pexels / Polițiști condamnați pentru fotografierea unor cadavre. Criminalul a ucis pentru a câștiga la loterie
Pexels / Polițiști condamnați pentru fotografierea unor cadavre. Criminalul a ucis pentru a câștiga la loterie

Doi polițiști londonezi au fotografiat și distribuit imaginile cu trupurile a două surori ucise. 

Doi ofițeri de poliție din Marea Britanie au pledat vinovați pentru că au făcut și au distribuit fotografii cu trupurile neînsuflețite a două surori ucise. Cei doi fuseseră trimiși lal la locul crimei pentru a proteja perimetrul, relatează agenția de presă din Marea Britanie PA Media, citată de CNN. 

Deniz Jaffer, în vârstă de 47 de ani, și Jamie Lewis, de 33 de ani, ambii din cadrul Poliției Metropolitane din Londra, au recunoscut că au realizat și au distribuit imagini cu Bibaa Henry, de 46 de ani, și Nicole Smallman, 27 de ani, într-o ședință de judecată desfășurată în Londra, marți, relatează PA Media.

Au trecut de cordon pentru a fotografia trupurile

Ofițerii protejau locul unde trupurile surorilor fuseseră găsite, într-un parc din Wembley, din nord-vestul Londrei, când au decis să treacă de cordon pentru a face fotografii, pentru ca mai apoi să le distribuie pe WhatsApp.

Jaffer a făcut patru fotografii, iar Lewis a făcut două. O imagine care a fost trimisă unei colege a fost editată pentru a include chipul lui Lewis, potrivit PA Media.

Cei doi au recunoscut că au săvârșit abateri într-o funcție publică în perioada 7 iunie – 23 iunie 2020. Ambii au fost arestați pe 22 iunie anul trecut și suspendați din serviciu, relatează PA. Ambii au fost eliberați pe cauțiune condiționată, deoarece judecătorul Mark Lucraft a amânat sentința până în decembrie.

„Aceste chestiuni sunt extrem de grave și nu ar trebui să vă faceți iluzii pentru când vă  veți întoarce pentru sentință, este extrem de probabil să primiți pedepse privative de libertate pe o anumită perioadă de timp pentru conduita dumneavoastră”, a spus Lucraft, potrivit PA.

Atât Jaffer, cât și Lewis au părăsit audierea fără a vorbi cu jurnaliştii.

Criminalul surorilor a fost închis pe viață

Săptămâna trecută, Danyal Hussein, în vârstă de 19 ani, a fost închis pe viață pentru uciderea lui Henry și a lui Smallman. El le-a înjunghiat pe surori, despre care poliția a spus că erau complet străine pentru el, într-un atac premeditat.

„La procesul său, juriul a auzit că Hussein a încheiat un acord cu un „demon” pentru a sacrifica femei în schimbul câștigului la loterie”, a spus Poliția Metropolitană într-un comunicat.

„A creat un plan scris de mână, semnat cu propriul sânge, în care s-a angajat să ucidă șase femei la fiecare șase luni, cerând în schimb o recompensă financiară”, a mai fost transmis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel