Poliţişti din Sibiu, acuzaţi că au bătut un bărbat. "A căzut şi l-am ajutat să se ridice"

Bărbat din Sibiu, bătut de poliţişti. Sursa: Pixabay
Bărbat din Sibiu, bătut de poliţişti. Sursa: Pixabay

Un bărbat de 36 de ani acuză doi polițiști locali din Sibiu că, atacându-l din spate, l-au bătut atât de tare încât s-a umplut de vânătăi și a ajuns și cu piciorul în atele. Varianta Poliției locale este total diferită față de cea a bărbatului, pe care susțin că, de fapt, l-ar fi ajutat să se ridice. 

Potrivit bărbatului care spune că s-a mutat de curând la Sibiu din Tenerife, incidentul a avut loc în urmă cu aproximativ o săptămână (în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01:00). Era împreună cu un prieten, alături de care recunoaște că a consumat băuturi alcoolice, și se îndreptau, pe jos, către casă. În zona parcării Teatrului, au fost opriți de un echipaj format din doi polițiști locali.

”Ne-au întrebat unde mergem ne-au cerut actele de identitate și ne-au percheziționat. Prietenul meu i-a întrebat de ce ne percheziționează. Și eu, ca să se termine tot controlul cât mai repede, i-am spus «lasă-i, mă, să se ducă ăștia în spanac, că au treabă». Asta a fost reacția mea, după care m-am întors cu spatele. M-au lovit din spate și am căzut. Am 100 de kilograme, ca să vă faceți o idee. Și au început să mă bată cu picioarele. Mi-am acoperit capul cât am putut, au dat în mine câteva minute. Și tot spuneau: «dispari înapoi în Tenerife, f... morții m.., ce cauți tu în Sibiul ăsta? Să ne ducem noi în spanac? Du-te, tu, în Tenerifele tău!»”, este descrierea oferită de bărbatul care a cerut să nu îi fie publicat numele.

Altercația s-a încheiat, descrie bărbatul, în momentul în care prietenul cu care se afla a solicitat intervenția unui echipaj de poliție. ”Prietenul meu a primit o palmă și a fugit mai departe. După care a sunat la 112. Când polițiștii locali au auzit că sună la 112, s-au urcat în mașină și au plecat. Dar noi am apucat să vedem numărul de înmatriculare: SB 05 PLS”.

Din informațiile culese de Turnul Sfatului, rezultă că – în urma apelului la 112 – a intervenit un echipaj al ambulanței. Doar că în zona parcării de la Teatru nu se mai aflau nici cei doi bărbați care au reclamat agresiunea și nici Poliția locală. Cei doi au fost, în cele din urmă, găsiți în zona Piața Unirii, unde a venit și un echipaj al poliției municipale. Comportamentul celor doi bărbați este descris de martori oculari ca fiind recalcitrant, persoana care a cerut ajutor la 112 ”trândindu-se pe jos”. De altfel, și în discuțiile cu reporterul Turnul Sfatului, cei doi prieteni recunosc faptul că înainte de evenimente au consumat băuturi alcoolice. 

Șapte-opt zile de îngrijiri medicale

Certificatul medico-legal pe care bărbatul l-a obținut ziua următoare consemnează numeroase leziuni care ”s-au putut produce prin loviri cu corpuri dure”. Atât pe față, cât și pe corp, mâini și picioare. În plus, a suferit o contuzie la glezna stânga, pentru care a fost recomandată și realizată o atelă gipsată gambo-podală pentru o perioadă de șapte zile. ”Leziunile pot data din 24 ianuarie 2021 și necesită șapte-opt zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, dacă nu survin complicații”, sunt concluziile certificatului medico-legal eliberat de autoritățile sibiene, citate de Turnul Sfatului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel