Polițiștii amenință Guvernul cu greve. Vasile Zelca: Blocăm vămile și nu asigurăm paza procesului de votare la alegerile din 2024

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Vasile Zelca, președinte SNPPC, a vorbit despre greva polițiștilor. Dacă guvernanții nu vor lua măsuri, polițiștii nu vor asigura paza necesară procesului votării din 2024. 

Vasile Zelca, președintele Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, a vorbit pentru Antena 3 CNN despre actuala grevă a polițiștilor care are un risc foarte mare de prinde o amploare mult mai mare.

„Au început discuțiile, dar această categorie socială foarte importantă - polițiștii din MAI - sunt dați uitării. Vedem cu ochiul liber că cei care fac proteste, medici, profesori, cei din Casa Națională de Asigurări au primit ce au cerut. Atragem atenția guvernanților privind problemele noastre de salarizare. Vom trece la acțiuni extreme, și anume blocarea frontierei. Nu vom mai respecta acele relaxări care se dau în preajma sărbătorilor când se dorește o fluidizare mai mare pentru românii care se întorc în România sau care pleacă din țară. După care, le transmitem să-și găsească firme de pază, o soluție legală, pentru a asigura paza necesară la toate cele patru runde de alegeri de la anul pentru că noi nu vrem să mai validăm prin garanția pe care o oferă MAI asupra corectitudinii desfășurării procesului de votare. Nu mai vrem să garantăm acești politicieni care vin și își bat joc de noi în mod constant așa cum au făcut-o în ultimii ani. Ne dorim aplicarea Legii 153/2006, așa cum a fost votată și promulgată de către Parlament. 

Un mesaj pentru cetățeni: Ne dorim decuplarea de la politicieni, ne dorim aplicarea legii astfel încât Poliția Română să nu mai stea cu mâna întinsă după politicianul venit vremelnic la guvernare. Vrem să furnizăm acel serviciu de calitate de care cetățenii trebuie să beneficieze. Trebuie să devenim ce trebuie să fim, și anume paza societății (...). Acea creștere de 5% e o bătaie de joc. Un polițist debutant va lua cu 30-40 de lei în plus doar. Sunt bani, dar sunt foarte, foarte, foarte prost gestionați.”, a spus Vasile Zelca, președinte SNPPC, pentru Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel