EXCLUSIV  Polițiștii care muncesc cel mai mult, dar sunt plătiți cel mai prost. ”Nu se știe dacă seara se mai întorc”/ VIDEO

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @daniel-007
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @daniel-007

Ei sunt polițiștii care sunt plătiți cel mai prost, dar a căror viață este pusă în pericol. 

”Marea majoritatea a polițiștilor care termină școlile de poliție sau din sursă externă merg către structurile de ordine și siguranță publică. Acolo este cea mai mare nevoie. Este prima structură care interacționează cu cetățeanul, indiferent de natura urgenței. Sunt primii polițiști sesizați. Pe lângă aceasta, mai avem structuri specializate. (...) Colegii din baza de jos a piramidei, de la ordine și siguranță publică, din păcate muncesc cel mai mult și sunt plătiți cel mai prost. Am încercat să remediem aceste lucruri în discuții și-n negocieri cu conducerea MAI care au fost mai maleabili, în ultimii ani, cu privire la drepturile polițiștilor. Sunt genul de colegi care pleacă în tura de serviciu astăzi, la 14.00, și nu se știe dacă seara, la 22.00, se mai întorc” a spus Gabriel Gîrniță, președintele Sidepol, în emisiunea ”Culisele Justiției”.

Gabriel Gîrniță a dat exemplul unor colegi polițiști atacați cu săbiile în cap, subliniind necesitatea unei echipări adecvate a poliției de la ordine publică, dar și a unei celule de intervenție. 

Vezi mai mult în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel