Polițiștii care s-au drogat pot rămâne în profesie? Alina Gorghiu, ministrul Justiției, spune că "nu este stat care să nu aibă o anumită resursă umană, la un moment dat, îndoielnică"

Sursa foto: Facebook Alina Gorghiu
Sursa foto: Facebook Alina Gorghiu

Întrebată dacă este acceptabil ca polițiștii care s-au drogat să rămână în profesie, Alina Gorghiu, ministrul Justiției, spune că "nu este stat care să nu aibă o anumită resursă umană, la un moment dat, îndoielnică".

"Sunt peste tot. În orice profesie poţi să mai găseşti uscături. Nu este stat care să nu aibă o anumită resursa umană, la un moment dat, îndoielnică, să nu aibă un exemplar care să poată fi arătat cu degetul.

Eu cred că fiecare caz merită analizat de la situaţie la situaţie. Ştiţi, eu nu ştiu ce spuneţi dumneavoastră prin drogat. Dacă a fumat o ţigară de canabis, legislaţia se aplică şi poliţistului, se aplică şi judecătorului, se aplică şi elevului, adolescentului şi aşa mai departe.

Deţinerea în vederea consumului nu este incriminată în legislaţia din România şi nu pot să fac eu, în calitate de ministră a Justiţie, observaţii distincte - "Domnule, dacă eşti poliţist şi nu există o nuanţare în lege că ai o anumită calitate, atunci ţi se aplică o pedeapsă şi, dacă nu ai calitate, nu ţi se aplică...

Nu pot să fac această distincţie. Cred însă că fiecare cor profesional îşi evaluează resursa umană din când în când. Aşa e firesc!" a spus Alina Gorghiu, la Digi 24.

Vezi și: Cum ajung traficanții de droguri să primească închisoare cu suspendare. Alina Gorghiu, ministrul Justiției, propune "Legea  2 Mai"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel