Polițiștii din Franța, protest în Paris. Ministrul de Interne se va alătura

Foto ilustrativ/Pixabay
Foto ilustrativ/Pixabay

Polițiștii francezi au organizat proteste în Paris pentru atacurile împotriva ofițerilor.

Conform The Guardian, mii de polițiști au fost așteptați în vecinătatea Parlamentului Franței, miercuri, pentru a protesta împotriva atacurilor pe care le-au suferit colegii lor de breaslă, acuzând teama pentru propria siguranță. Polițiștii au fost criticați la rândul lor pentru agresivitatea din timpul manifestațiilor din Franța, iar acum cer ani mai mulți pentru crimele împotriva oamenilor legii, după moartea unor ofițeri din ultimele luni.

Acum două săptămâni, un ofițer de 36 de ani a fost împușcat și ucis în orașul sudic Avignon, în timpul unei operațiuni antidrog. Luna trecută, un polițist a fost înjunghiat mortal în fața unei secții de poliție din Sud-Vestul Parisului.

Darmanin și-a pus criticii în cap

Ministrul francez al Afacerilor Interne, Gerard Darmanin, a anunțat că va participa la protest, stârnind controverse și dând apă la moară zvonurilor cum că guvernul președintelui Emmanuel Macron încearcă să atragă și votanții de extremă dreapta înainte de alegerile prezidențiale din 2022. Deocamdată, sondajele indică spre o nouă partidă între Macron și Marine Le Pen.

Darmanin este deseori numit „cel mai mare polițist al țării” fiindcă este responsabil de forțele de ordine al Franței. Acesta a anunțat că va participa la protest pentru a-și „arăta susținerea pentru poliție”.

„Poliția este marcată de doliu, emoție și nervi. În fiecare zi, polițiștii devin victimele unei societăți tot mai violente”, a transmis el pentru un radio din Franța. „Voi fi acolo să-mi arăt susținerea, cu alți politicieni... le voi spune că noi îi iubim”.

Rolul ministrului este să acționeze, nu să protesteze împotriva propriei persoane

Europarlamentarul Francois-Xavier Bellamy l-a acuzat pe Darmanin că protestează „împotriva propriei inacțiuni”. Lui i se alătură și liderul grupului parlamentar Les Republicains, Damien Abad, care explică: „Rolul său este să acționeze, nu să protesteze”.

Organizatorii protestului de miercuri au cerut o prezență „excepțională”, așteptându-se la peste 30.000 de polițiști și angajați ai Ministerului Afacerilor Interne care se vor prezenta în fața Parlamentului. Aceștia au insistat că nu trebuie să existe jocuri „politice” în cadrul protestului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel