Poliţiştii găinari erau ascultaţi cu microfoane montate în maşinile de serviciu

Polițiștii de la secțiile 1 și 3 din Capitală erau supravegheați de către anchetaori cu ajutorul tehnicii audio-video care era instalată în mașinile de serviciu. Ofiţerii anticorupţie au montat tehnică în şapte autospeciale ale MAI, fiind surprinse momente elocvente ale faptelor comise de agenţii cercetaţi.

"În urma administrării întregului material probator a rezultat următoarea situaţie de fapt, care va fi prezentată în funcţie de autospecialele utilizate de agenţii de poliţie, întrucât în aceste autoturisme a fost introdusă tehnică audio-video prin care au fost înregistrate acţiunile agenţilor de poliţie", notează procurorii în referatul cu propunere de arestare preventivă a 14 agenţi de poliţie

În acest caz parchetul a emis două referate cu propunere de arestare preventivă, împărţind astfel lotul poliţiştilor în două grupuri.

În documentul citat procurorii prezintă succint zecile de cazuri în care poliţiştii au oprit şoferi care au încălcat regulile de circulaţie, pe care, prin diverse aluzii, i-au convins să le dea bani pentru a nu fi amendaţi.

Procurorii arată că agenţii de poliţie lucrau în echipă, ca într-o piesă de teatru, ei având "roluri" bine stabilite. "Semnificativ este faptul că la actele de pretindere poliţiştii aflaţi în tură acţionează ca o «echipă», în sensul că fiecare joacă un «rol» care se completează foarte bine cu ale celorlalţi (de exemplu: «hai să-l ajutăm pe domnul» sau «ce facem, colegul»)", notează procurorii.

Citește și:

Vezi aici acuzațile care se aduc celor 31 de polițiști reținuți în Capitală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel